Yüzde 70'i Bitti
Bahçeli Köprüsü ile İlgili...
5 Ocak Stadyumu'na Yürütmeyi...
Çevreciler Hastaneyi Ağaçlandırdı
Şimdilik Akciğeri Yeşil Kalacak!
Polonezköy İmara Açılıyor
Adalar'daki Yapılaşmaya 'Kamu...
Danıştay'dan Tarım Arazisindeki...
Bozcaada'da Yapılaşmaya Karşı...
Satışa Çıkan Adada Yapılaşma İzni Yok
“İstanbul’daki Yapılaşma İnsanları...
Kıyılarda 50 Metre Yapılaşmaya İzin Yok
Kıyılarda 50 Metreye Kadar...
"Yapılaşma Planlanmasında...
Adana'nın Akciğerleri de Yapılaşmaya Açılıyor!
Adana’nın akciğeri Seyhan Havzası, Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gençlik Merkezi Projesi” adı altında yapılaşmaya açılıyor. Daha önce tepkiler üzerine Belediye Meclisinde görüşmelerine ara verilen projenin, yeniden Meclis gündemine geldiği iddia ediliyor.
Evrensel'den Sinem Uğurlu'nun haberine göre, yeşil alana yeni bir Gençlik Merkezi yapılması planlanırken, Gençlik Merkezi olarak kullanılabilecek 5 Ocak Stadı’na ise AVM projesi gündemde.
Sel taşkın koridoru Seyhan İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile 14.02 2013’te Seyhan Nehri kıyısındaki yeşil alanda imar değişikliği yapıldı. Bu değişiklikle, Merkez Park içinde bulunan, Fuzuli Caddesi ile Cevat Yurdakul Caddesi’nin kesiştiği bölgedeki tam 28 bin 749 metrekarelik alana Gençlik Merkezi yapılması öngörülüyor. Yapılaşmaya açılmak istenen alan, şu anda Belediyenin, Park Bahçeler Müdürlüğü olarak kullanılıyor. Seyhan Havza’sı, aynı zamanda Seyhan Nehri’nin sel taşkın koridoru. Yani sel taşkınları sırasında, bir felaket yaşanmaması için bu koridorların betonlaşmayla doldurulmaması gerekiyor. Ayrıca, bölge yeşil alan olması itibarıyla de Adana’nın akciğeri görevini görüyor. Yeşil alana gençlik merkezi, stada AVM Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kullanımında olan 5 Ocak Stadı ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından AVM, konut, cami yapılmak isteniyor. Adana TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, gençlik merkezi yapılmak istenen yerin yanlış seçildiğini söyledi. Merkez parka bina yapmak yerine, yeşil alan özelliğinin geliştirilmesi ve vatandaşların yararlanacağı kamusal alan özelliğinin korunması gerektiğini ifade etti. Seyhan Nehri’nin Adana’ya nefes aldırdığını söyleyen Biçer, “İnsanın ve doğanın kıymetini bilmezler, ellerinde paftalar, binalarına haritaların üzerinde yer seçiyorlar. Onlar için oralar yeşil alan değil, nehir yatağı değil; şantiyeye dönüştürülmeye aday alanlar” dedi. |