Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Yeşil Elektrik Gazlaşacak

AB'den Yeni Bankacılık Düzenlemesi

Avrupalı maliye bakanları, borç krizinin aşılmasına yardımcı olacak yeni bir düzenleme için anlaşmaya vardı. Plan, batık bankaların kimlerin parasıyla kurtarılacağına açıklık getiriyor.

yapi.com.tr
AB'den Yeni Bankacılık Düzenlemesi

Yeni bankacılık düzenlemesi, vergi mükellefinin parasıyla banka kurtarma operasyonlarına son verilmesini hedefliyor. Bundan sonra banka sahipleri, hissedarlar ve bankada belli bir miktarın üzerinde parası olan mudiler kurtarmayı finanse edecek.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, kurtarmada sözkonusu hiyerarşi listesinin en sonunda bankanın merkezinin bulunduğu ülkenin yer alacağını kaydetti. 100 bin Euro’nun altındaki mevduata kurtarma operasyonlarında dokunulmayacak. Schäuble, tasarruf mevduatı güvencesinin yalnızca Almanya değil, Avrupa genelinde geçerli olduğuna dikkat çekti.

Sınır 100 bin Euro

Schäuble, 100 bin Euro’nun üzerinde de olsa, KOBİ’lere ve gerçek kişilere ait mevduata da mümkün olduğunca dokunulmamasını öngördüklerini vurguladı.

AB dönem başkanı İrlanda‘nın maliye bakanı Michael Noonan, "Uzlaşma, bankalar ile devlet arasındaki kısır döngünün ortadan kaldırılması anlamında bir dönüm noktasıdır" dedi. Noonan, yeni düzenlemenin yetkili kurumların sorunlu bankalara daha erken müdahale edebilmesini sağlayacağına işaret etti.

Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici de uzlaşmayı başarı olarak tanımladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abden-yeni-bankacilik-duzenlemesi_110275.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!