Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

6 Ayda Yapılacak Yurt, 3 Yılda Yapılamadı

TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencileri 3 yıldır barınma sorunu yaşıyor. Çocuklarının 4 kişilik odalarda 10 kişi kalacak olmasına tepki gösteren veliler, “Uzaya astronot yollayanlar, iki binayı üç senedir neden yapamıyor?” diye soruyor.

yapi.com.tr
6 Ayda Yapılacak Yurt, 3 Yılda Yapılamadı

2021-2022 eğitim-öğretim döneminde açılan Gebze TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencileri barınma ve yurt sorunuyla karşı karşıya. Açıldığı günden bu yana öğrenciler TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi içindeki ‘uygun’ binalarda eğitim görüyor ve barınıyor. Ancak her sene okulun öğrenci mevcudu arttıkça yurtta kalan öğrencilerin sorunları da büyüyor. 10 kişilik odalarda kalmaya zorlanan çocukları için veliler Meclis dahil her yere ulaşmış ama çözüm elde edememişler.

Evrensel’den Hasret Gültekin Kozan’ın haberine göre; çocuklarının yaşadığı barınma sorununun bir an önce çözülmesini isteyen veliler tepkili: “Uzaya astronot yollayan Sanayi Bakanlığı ve TÜBİTAK, iki binayı üç senedir neden yapamıyor?”

3 yıldır okulun ve öğrencilerinin halen barınma sorununun çözülmemesine tepki gösteren bir veli “Yaklaşık 65 farklı ilden gelen öğrencilere bu yıl 90 öğrenci daha eklenecek. Ve böylece öğrenci sayısı 270’den 360’a çıkacak. Ancak bu sene gelecek 90 öğrenci için barınma ve okul binası sorunu çıktı.” dedi.

Yurdu yapacak firma konkordato ilan etmiş
CİMER başta olmak üzere veliler olarak resmi makamlara yaptıkları yazılı tüm başvurulara benzer cevaplar verildiğini anlatan veli, “Fakat edindiğimiz bilgiye göre inşaatları yapan firma aylar önce konkordato ilan ederek işi ve inşaatı bırakarak gitmiş." diye konuştu.

Bir başka veli ise adının önünde TÜBİTAK gibi bilimsel ve yüksek bütçeye sahip bir kurum olan böyle güzide bir okulda okul ve yurt binasının hâlâ bitirilememesinin kabul edilemeyeceğini belirterek “Çözüm laboratuvar ve okulun bazı bölümlerinin sınıfa çevrilmesi, konaklama için de 'Diğer okullarda da zaten böyle ne yapalım' denilerek yurtların koğuşa çevrilmesi midir?” diye sordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/6-ayda-yapilacak-yurt-3-yilda-yapilamadi_206052.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!