Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


2023 Avrupa Mimarlık Ödülü, Gezi Tutuklularına

Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle cezaevinde olan Mimar Ayşe Mücella Yapıcı, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Avukat Can Atalay 2023 Avrupa Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü.

yapi.com.tr
2023 Avrupa Mimarlık Ödülü, Gezi Tutuklularına

Mimar Ayşe Mücella Yapıcı, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve TMMOB Avukatı Can Atalay, “Avrupa hümanizmini ve mimarlık ilkelerini ileriye götürme taahhüdünde bulunan” kişilere verilen 2023 Avrupa Mimarlık Ödülleri’ne layık görüldü.

Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle 2022 Mayıs ayından bu yana cezaevinde olan Yapıcı, Kahraman ve Atalay, 15 Eylül’de Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenecek olan 2023 Avrupa Mimarlık Ödülleri töreninde ödülün 18., 19. ve 20. sahipleri olarak duyurulacak.

The Architecht's Newspaper'da yer alan habere göre; ödül komitesi Mimar Ayşe Mücella Yapıcı, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Avukatı Can Atalay’ın ödüle kayık görülme nedenini “Türkiye’deki sosyal adaletsizliğe karşı çıkmaları ve Şubat 2023’te Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin yıkıcı sonuçları konusunda kamuoyuna önceden uyarılarda bulunmaları” olarak açıkladı.

Komite ayrıca “Avrupa medeniyetinin en yüksek standartlarına adanmış bu prestijli ödülü, bu üç kahraman Türk mimara ve insan hakları savunucusuna veren Amerikalı ve Avrupalı kurumlarımız, kararlılıkla onların yanında yer alıyor." diyerek ödüle layık görülen Yapıcı, Kahraman ve Atalay'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2023-avrupa-mimarlik-odulu-gezi-tutuklularina_199423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!