Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

Genç tasarımcıların desteklenmesi ve seramik sektörüne yönlendirilmesi amacıyla düzenlenen 11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması Ödül Töreni, 13 Haziran 2024 tarihinde Wyndham Grand Istanbul Kalamış Marina Hotel’de gerçekleşti.

yapi.com.tr
11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

Yurtbay Seramik tarafından bu sene 11. kez düzenlenen ve ana teması “Rutinler ve İzleri” olarak belirlenen Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın kazananları düzenlenen ödül töreni ile ödüllerine kavuştu. Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu, Yurtbay Ailesi, jüri üyeleri, tasarımlarıyla ödüle değer gören öğrenciler ve yakınları Wyndham Grand Istanbul Kalamış Marina Hotel’de bir araya geldiler.

Bu sene 12.000 ön başvurunun yapıldığı ve 200’ün üzerinde farklı üniversiteden 174’ü ekip olmak üzere 756 öğrencinin katılım sağladıığı yarışmada 650 proje değerlendirildi. Yarışmanın birincisi Necmettin Erbakan Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü mezunu Gülsüm Ünal oldu.

Yarışmanın sektör ve gençler için önemine vurgu yapıldı

Yurtbay Şirketler Grubu Kurucusu Zeki Yurtbay tarafından “Gençler hayal etsinler, hayal çok güzel bir şeydir. Gerçekleştirilebilir olan hayaller kursunlar. Onları gerçekleştirmek için çalışsınlar. O hayaller gerçekleştikçe, daha da büyür” ifadeleriyle temelleri atılan ve her sene farklı bir tema ile düzenlenen yarışmanın ödül töreni Yurtbay Seramik Genel Kurul Üyesi Melis Yurtbay’ın konuşması ile başladı. Konuşmasına Zeki Yurtbay’ı saygı, sevgi ve özlemle anarak başlayan Melis Yurtbay, her sene daha fazla öğrencinin katılımıyla özgün tasarımlara şahit olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yurtbay Seramik olarak öğrencileri tasarlamaya teşvik edebilmek, tasarım adına bir söz üretebilmek adına düzenledikleri yarışmayı toplumsal sorumluluk olarak gördüğünü söyleyen Melis Yurtbay, nice Zeki Yurtbay Tasarım yarışmalarında bir arada olacaklarını söylererek ödül almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti.

Geçen sene projeleriyle ödüle değer görülen öğrencilerin videolarından oluşan seçki izleyenlerle paylaşıldıktan sonra, ödül töreninde bulunan, yarışmanın jüri üyelerinden seramik sanatçısı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevim Çizer konuşmasını gerçekleştirdi. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın sektör ve gençler için öneminin altını çizen Sevim Çizer; önemli olanın yarışma süreci içerisinde yer almak olduğunu söyledi. Alanında en uzun soluklu yarışmanın jüri üyeleri arasında olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Sevim Çizer, daha nicelerinde birlikte olmayı dileyerek öğrencileri tebrik etti.

Tören, her sene farklı disiplinlerden bir araya gelen jüri üyelerinin proje değerlendirme süreci videosu ile devam etti.  

Genç yetenekler, ödüllerine kavuştu

Konuşmalar ve sunumların sonrasında, “rutinler heyecan verici bir tasarımın ilham kaynağı olabilir mi? sorusunu sorarak tasarımcıları standardın ötesinde düşünmeye ve yaratmaya teşvik eden yarışmaya katılan ve kalıpların dışına çıkarak kendilerini ifade edebilen genç yetenekler, ödüllerine kavuştu.

11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın birincisi ve 50.000 TL’lik ödülün sahibi Portre isimli projesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü mezunu Gülsüm Ünal oldu. Proje ayrıca 2024 yılında İstanbul’da gerçekleşecek Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’ndaki Yurtbay Seramik Standı’nda sergilenecek. Gülsüm Ünal ödülünü Yurtbay Seramik Genel Kurul Üyesi Melis Yurtbay’ın elinden aldı. 

Yarışmanın ikincisi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü, İç Mimarlık Programı öğrencisi olan Zübeyir Kızılkaya’ya ise ödülünü Yurtbay Seramik Pazarlama Genel Müdürü Bülent Şamlı takdim etti.

Projeleriyle üçüncü ödüle değer görülen İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencisi Hakan Pehlivan ve Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Serkan Pehlivan ise ödüllerini Sevim Çizer’den aldılar.

Projeleriyle eşdeğer mansiyona değer görülen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, Yüksek Lisans öğrencisi Ogün Çanga, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden Yaren Saykaya ve Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanatta Yeterlilik Doktora Programı öğrencisi Yağmur Yılmaz ise Sevim Çizer ve Melis Yurtbay’dan ödüllerini aldılar.

11. kez Yapı Medya İletişim organizasyonu ile düzenlenen yarışmanın ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ve öğrencilerin bir arada vakit geçirdiği kokteyl ile sona erdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/11-zeki-yurtbay-tasarim-odulleri-yarismasi-odul-toreni-gerceklesti_205211.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!