EKODesign 5 Yılda 1500’e Yakın...
'Sürdürülebilirlik' Gündemine...
EKODesign 2012 Workshop 3:...
EKODesign 2012 Workshop 1:...
EKODesign 2012 Workshop 2:...
Tasarımın Yeşil Zirvesi "EKODesign Konferansı" 5. Yılında da Dopdolu
Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen EKODesign Konferansı’nda, mimarlıktan modaya, ürün tasarımından kentsel planlamaya, pazar araştırmalarından tüketici eğilimlerine kadar tasarımın birçok alanı masaya yatırılacak.
Toplantılar
BAŞLANGIÇ TARİHİ: | 12 Nisan 2012 |
YER: | Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul |
DÜZENLEYEN: | Yapı-Endüstri Merkezi Ana sponsorlar: BASF - The Chemical Company, Siemens Ev Aletleri; Alt sponsorlar: InterfaceFLOR, Ytong, Wilo; Hizmet sponsorları: Ersa, Pozitif TV; Destekçi kurumlar: Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu, DutchDFA |
DİĞER BİLGİLER: | A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya, İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10 |
+ Ajandama Ekle |
BR>Atölyeler ve Yürütücüleri: “Büyüyen Biyo-Şehir” John Thackara (Yazar, etkinlik organizatörü) | Doors of Perception
Fast Company Tachkara’yı bir “iş provokatörü” olarak tanımlarken, Wall Street Journal ona, “tasarım uzmanlığının ön safhalarında küresel çapta nam salmış bir insan” diyor. Wired'ın “bir tasarım aydınlatıcısı” olarak gördüğü Thackara, The San Fransisco Chronicle'da “kablolu çağın öngörü insanı”; The Economic Times of India'da ise “yeşil ekonomi ve inovasyon üzerine küresel bir uzman” olarak dillendiriliyor. Dünyanın birçok yerinde şehirler ve yeşil ekonomi üzerine sunumlar gerçekleştiren Thachara'nın katıldığı konferanslar arasında; “Architecture and Energy" (ABD/2012), “New Development Landscapes" (Bilbao/2011), “Man Made Tomorrow" (Oslo/2010), “CityEcoLab" (Fransa/2008), “International Architecture Bienale" (Venedik/2008), “Megacities Congress" (Hollanda/2008), “Food Systems and Cities" (Hindistan/2007), “Shenzhen & Hong Kong Bi-city Biennale of Urbanism\Architecture" (2007) sayılabilir.
Paolo Brescia (Mimar) | OBR Open Building Research
Serkan Emin (Enerji Yönecisi) | Altensis Serkan Emin, Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra dünyanın en büyük pompa sistemleri üreticilerinden olan Grundfos’da önce endüstri segmentinde daha sonra ise ticari binalar HVAC sistemleri segmentinde enerji verimliliği alanında mühendis ve yönetici olarak çalışmıştır. Bu alanda dünyada öne çıkan gelişmeleri ve Türkiye’deki başarı hikayelerini paylaşmak amaçlı birçok teknik seminer ve yurtdışı örnek uygulama ziyaretleri gibi faaliyetlerin organizasyonunda görev almıştır. Türkiye’de enerji verimliliği ile ilgili mevzuatın olgunlaşmaya başlaması ile paralel olarak hem sanayi hem de bina alanında sertifikalı enerji yöneticisi ünvanını almıştır. 2009 yılında BES Enerji firmasında yeni yapılacak binalarda enerji simülasyonu ve mevcut binalarda enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik projelerinden sorumlu olarak çalışmaya başladıktan sonra Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin (USGBC) değerlendirme ve sertifikalandırma sistemi olan LEED’in akredite profesyonel (LEED AP) ünvanını kazanmıştır. Halen Türkiye’nin sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar yürüten prestijli kuruluşlarına yeşil bina, kurumsal sürdürülebilirlik stratejileri ve enerji verimliliği konularında danışmanlık hizmetleri sunmakta ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde bina enerji modellemesi alanında ders vermektedir.
Salih Sekban 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mimar olarak mezun olmuştur. Çuhadaroğlu Aluminyum Sanayi firması ile birlikte 1996’da cephe sektöründe çalışmaya başlamış olup birçok önemli proje tasarlanmasında ve yapımında görev almıştır. 2001 yılında Çuhadaroğlu firmasından ayrılarak Yenal Oktuğ ile çalışmaya başlamıştır. 2007 yılına kadar usta çırak ilişkisi ile CWG'deki mesleki yaşamını sürdürmüş ve 2007 yılında CWG firmasını devir almıştır. CWG firmasıyla cephe danışmalık hizmetini devam ettirmektedir. |