Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akıllı Şebekeler ve Türkiye Elektrik Şebekesi'nin Geleceği Sempozyumu

Sempozyum çalışmaları kapsamında 4 oturumda 20 bildiri ve 1 oturumda 5 poster bildiri sunulacak. Northeastern Üniversitesi`nden Prof. Ali Abur`ın açılış bildirisi ile başlayacak sempozyum kapsamında `Elektrik Dağıtımında Akıllı Şebeke Uygulamaları` ve `Akıllı Şebeke Uygulamaları ve Sorunlar` başlıklı iki panel de gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

Akıllı Şebekeler ve Türkiye Elektrik Şebekesi'nin Geleceği Sempozyumu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 26 Nisan 2013 09:00
BİTİŞ TARİHİ: 27 Nisan 2013 18:00
YER: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Konferans Salonu, Ankara
DÜZENLEYEN:

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO)

WEB ADRESİ:

akillisebekeler.emo.org.tr

TELEFON: 312 425 32 72
DİĞER BİLGİLER:

akillisebekeler@emo.org.tr

+ Ajandama Ekle

'Akıllı Şebekeler ve Türkiye Elektrik Şebekesi`nin Geleceği Sempozyumu'nun programı açıklandı. Açılış konuşmalarının ardından Northeastern Üniversitesi‘nden Prof. Ali Abur 'Akıllı Şebekeler: Yeni Uygulamalar ve İleriye Dönük Düşünceler' başlıklı açılış bildirisini sunacak.

İlk gün

Prof. Dr. Güven Önbilgin yönetiminde düzenlenecek olan ilk oturumda ise Düzgün Akmaz ve Asım Kaygusuz 'Akıllı Şebekeler ve Gerilim Harmonikleri'; Koray Erhan, Murat Ayaz ve Engin Özdemir, 'Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Güç Kalitesi Üzerine Etkileri'; Şule Kuşdoğan 'Akıllı Şebekeler İçin Sabit ve Mobil Batarya Enerji Depolama Sistemleri'; Ferhat Çıra, 'Şebeke Destekli Fotovoltaik Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Değerlendirilmesi'; Zeynep Hasırcı, İsmail Hakkı Çavdar, Aljo Mujčić ve Nermin Suljanović, 'Akıllı Şebeke Uygulamalarında Alçak Gerilim Dağıtım Hatlarındaki Mevcut İletişim Modellerinin Karşılaştırılması' başlıklı bildirilerini sunacaklar.

Prof. Dr. Galip Cansever‘in başkanlık edeceği ikinci oturumda ise Mehmet Zile 'Akıllı Ev Otomasyon Tasarımı ve Uygulaması'; Hasan Basri Çetinkaya ve Ferhat Dumlu, 'Dağıtık Üretim Tesislerinin Şebeke Entegrasyonunda Yaşanabilecek Olası Problemler ve Entegrasyon Analizleri'; Mehmet Demircioğlu, Sinan Eren, Hale Çetinay, Cevdet Ünlüer ve Erkut Cebeci, 'Güç Sistemleri Planlaması için Elektrik Şebekelerinin Coğrafi Haritalar Üzerinde Görselleştirilmesi'; Alper Bulut, Serkan Özkardeş, Hans Henning Thies, Markus Zdrallek ve  Michael Schwan, 'Belli Bir Kalite Düzeyi için Sermaye Harcamaları (Capex) İle İşletme Harcamalarını (Opex) Optimize Edecek Bir Model'; Mustafa Dönmez, 'Akıllı Şebekeler ve Entegrasyon' başlıklı sunumlarını gerçekleştirecekler.

Sempozyum kapsamında ilk gün düzenlenecek olan ve Doç. Dr. Timur Aydemir yönetiminde gerçekleştirilecek olan 'poster oturumu'nda ise Murat Derin, Y. Emre Öznişastacı, Melih Ballıkaya, Sibel Zorlu Partal ve Oktay Nak, 'Transformatör Merkezlerinin Uzaktan İzlenmesi ve Kontrol Edilmesi'; Erkut Kırmızıoğlu, 'Akıllı Şebeke Stratejileri ve Örnek Projeler'; Mehmet Zile, 'Tarsus İlçesinde Güneş ve Rüzgar Enerji Santrallerinin Akıllı Şebekelere Entegrasyonu'; Asım Kaygusuz ve Olcay Karataş, 'Akıllı Bina Sistemi ve Akıllı Şebeke ile Entegrasyonu'; Edip Ertuğrul, Asım Kaygusuz ve Murat Akçin, 'Ölçüm Sistemi ile Yüksek Gerilim İletim Sisteminin Akıllı Şebekelere Adaptasyonu' başlıklı çalışmaları ile yer alacaklar.

İkinci gün

Sempozyumun ikinci gününde ilk olarak düzenlenecek olan üçüncü oturum ise Prof. Dr. Ömer Usta yönetiminde gerçekleştirilecek. Bu oturumda Yunus Biçen, Faruk Aras, Hasbi İsmailoğlu, 'Akıllı Şebekelerde Çoklu-Etmen Sistemleri ve Arıza Tanılama: Güç Transformatörü Uygulaması'; Behçet Kocaman, 'Akıllı Şebekeler ve Mikro Şebekelerde Enerji Depolama Teknolojileri'; Burhan Baran, Barış Baykant Alagöz, Asım Kaygusuz ve Murat Akçin, 'Geleceğin Akıllı Şebekelerinde Kentsel Katı Atık Tabanlı Dağıtık Elektrik Üretimi'; Oben Dağ, 'Elektrik Güç Sistemlerinde Mikro Şebeke Uygulamaları ve Harmonik Kaynak Yer Tespiti'; Muhammed Ali Akcanca ve Sezai Taşkın, 'Akıllı Şebeke Uygulanabilirliği Açısından Türkiye Elektrik Enerji Sisteminin İncelenmesi' başlıklı bildirileri ile yer alacaklar.

Üçüncü otumun ardından Olgun Sakarya‘nın yöneteceği 'Elektrik Dağıtımında Akıllı Şebeke Uygulamaları' başlıklı panel gerçekleştirilecek. Panele, Aydem Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Karadeniz, Siemens Akıllı Şebekeler Bölümü Direktörü Hasan Ali Pazar ve ABB‘den Hakan Johansson konuşmacı olarak katılacak.

Panelin ardından düzenlenecek olan Prof. Dr. Belgin Emre Türkay‘ın yöneteceği dördüncü oturumda ise Erkut Kırmızıoğlu, 'İleri Ölçüm Altyapısı'; Muhammet Öztemür ve Betül Soysal, 'Akıllı Şebekeler Yolunda Akıllı Sayaçlar'; Mustafa Fikret Ottekin, 'Elektrik Altyapılarında Bilgi Güvenliği Riskleri ve Çözümler'; Armağan Temiz, Özgür Kahraman, Cem Şahin ve Abdullah Nadar, 'Akıllı Şebekeler için Haberleşme Çözümü'; Ömer Usta, 'Akıllı Elektrik Şebekeleri ve Veri İletişimi' başlıklı çalışmalarını sunacaklar.

Sempozyum, N. Bülent Damar‘ın yöneteceği 'Akıllı Şebeke Uygulamaları ve Sorunlar' başlıklı panel ile tamamlanacak. Panele, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği temsilcilerinin katılması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/akilli-sebekeler-ve-turkiye-elektrik-sebekesinin-gelecegi-sempozyumu_107544.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!