Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YTÜ Mimarlık Öğrencileri, Materyal ile 1'e 1 Deneyimlerini Başarıyla Tamamladılar

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları 2010-2011 güz yarıyılı, Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilen kolokyum ile sona erdi. 12 yürütücü ve 170 öğrencinin emeği ile ortaya çıkan çalışmaların değerlendirilmesini amaçlayan kolokyum, “1:1 Materyal Deneyim” üst temasıyla düzenlendi.

yapi.com.tr
1 YTÜ Mimarlık Öğrencileri, Materyal ile 1'e 1 Deneyimlerini Başarıyla Tamamladılar

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları 2010-2011 güz yarıyılı, Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilen kolokyum ile sona erdi. 12 yürütücü ve 170 öğrencinin emeği ile ortaya çıkan çalışmaların değerlendirilmesini amaçlayan kolokyum, “1:1 Materyal Deneyim” üst temasıyla düzenlendi.

Organizasyondan sorumlu Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici, açılışta yaptığı konuşmada, sağladığı imkanlardan dolayı Yapı-Endüstri Merkezi'ne teşekkür etti ve düşüncelerin birebir paylaşılabileceği bir ortam olarak kolokyuma verdikleri önemi vurguladı.

Çinici'nin ardından söz alan YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Soygeniş ortaya çıkan güzel çalışmalar için öncelikle öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkürlerini sundu. Proje derslerinin önemine değinen Soygeniş, Mimari Tasarıma Giriş Atölyesi'nin (MTG), mekanı soyut düzlemde kavramada önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. MTG'nin, el becerisini geliştirmede de faydası olduğunu ekleyen Soygeniş, öğrencilerin bu bilgileri doğru oturttukları takdirde, mimarlık yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerine inandığını söyledi.

Prof. Dr. Soygeniş, son 20 yıl içinde mimarlık eğitiminde bir bayrak yarışına tanık olduğunu belirterek, yeniliklere açık olmanın, önceki dönemlere kıyasla daha da önem kazandığına dikkat çekti ve 2010-2011 güz yarıyılında ortaya çıkan ürünlerin bu gelişmeyi yansıttığını dile getirdi. Soygeniş, kendilerine bu ürünleri layıkıyla sergileme fırsatı verdiği için YEM'e teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, MTG Stüdyoları sergisinde yer alan projelere ait 2'şer dakikalık dijital sunumlar gösterildi. Sunumları takiben her bir proje grubu sahneye çıkarak 3'er dakikalık sözlü sunumlarını gerçekleştirdi.

Haberin devamı için lütfen ilerleyiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/ytu-mimarlik-ogrencileri-materyal-ile-1e-1-deneyimlerini-basariyla-tamamladilar_85290.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sürecin içinde olan bir öğrenci olarak çok verimli geçtiğini ve çok güzel eserler ortaya çıktığını düşünüyorum.tekrar böyle bir deneyimin içinde olamayacak olmak üzücü ama tek başına bu deneyim de çok değerli:) YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!