Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Otoyol Vatandaşı Mağdur Etmeyecek"

İzmir ile İstanbul arasını yaklaşık 4 saate düşerecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin ilk halkı bilgilendirme toplantısı Bornova Ege Anemon Otel'de yapıldı. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, otoyol projesini üstlenen OYİAŞ (Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.) ve projenin çevresel ve sosyal değerlendirmesini yapan ELC Group yetkilerinin

Yeni Asır Gazetesi
"Otoyol Vatandaşı Mağdur Etmeyecek"

İzmir ile İstanbul arasını yaklaşık 4 saate düşerecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin ilk halkı bilgilendirme toplantısı Bornova Ege Anemon Otel'de yapıldı. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, otoyol projesini üstlenen OYİAŞ (Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.) ve projenin çevresel ve sosyal değerlendirmesini yapan ELC Group yetkilerinin katıldığı toplantıya yoğun katılım oldu. Toplantıda otoyolun yaz başlarında İzmir tarafından da başlayacağı açıklandı. Otoyolun geçeceği güzergahta yaşayan vatandaşlar, kamulaştırma konusunda sorular sordu.

OYİAŞ yetkilisi Bülent Esendal, projenin Çevre Etki Değerlendirme'den (ÇED) muaf olduğunu ancak kendilerinin çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapacaklarını söyledi. Bu süreci bahar aylarında tamamlamayı, bahar sonu veya yaz başında da projeye başlamayı planladıklarını açıklayan Esendal, "İzmit Körfez Geçişi için teklifleri aldık, değerlendirme aşamasındayız. Projenin 7 yıl olan yapım süresini kısaltmayı hedefliyoruz. Otoyol yatırımına İzmir dahil her taraftan başlayacağız" dedi.

'Bedava almıyoruz'

Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun ise otoyol güzergahının değişmeyeceğini, vatandaşların güzergah ile ilgili tüm bilgileri kendilerinden alabileceğini söyledi. Kamulaştırma konusunda tespitlerin sürdüğünü belirten Altun, "Kıymet takdiri yapacağız. Kimsenin yerini bedava almıyoruz. Vatandaşlarımız kamulaştırmadan mağdur olmayacak. Herşeyin üstünde hukuk var" dedi.
Karayolları 2. Bölge Müdürü Kamulaştırma Başmühendisi Şerafettin Sütçü, proje başlamadan önce kamulaştırmanın tamamlanacağını açıkladı.
İzmir Barosu tarafından görevlendirilen avukat Noyan Özkan ise otoyol yapımı sırasında uluslararası çevre hukukuna uyulmasını istedi.
Bilgilendirme toplantıları 18 Ocak'ta Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki Koldere beldesinde, 19 Ocak'ta Saruhanlı Yeniosmaniye köyünde, 20 Ocak'ta Manisa Kırkağaç'ta devam edecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otoyol-vatandasi-magdur-etmeyecek_85182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!