Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir'deki Kentsel Projelerde Bilgi Akışı Sağlanamıyor

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Emekli ile gerçekleştirdiğimiz röportaj kapsamında İzmir Şube’nin çalışmaları hakkında detaylı bilgi alırken İzmir’in güncel sorunlarını da mühendislik ve planlama bağlamında konuştuk.

2 İzmir'deki Kentsel Projelerde Bilgi Akışı Sağlanamıyor

p>Bu kapsamda Meslek Odaları olarak yerel yönetim ile kısıtlı bir dialoga sahip olduklarını aktaran Emekli, konu "Konak Tüneli Projesi"ne geldiğinde oda olarak, bilgi edinememe sıkıntılarının projeye dair "yeterli bilgi oluşturulmaması" olduğunu anlattı.

Öncelikle Odanın İzmir’deki çalışmalarından bahsedebilir misiniz?

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası’nın İzmir şubesi olarak çalışıyoruz. İzmir şubesi olarak İzmir’de 6500 kadar üyemiz var ve bu bağlamda oldukça geniş bir aileyiz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar inşaat mühendisliği mesleğine, meslektaşlarımıza, kamuoyuna ve halka dönük çalışmalardan oluşuyor. Gerek mesleğimizin gelişmesine gerek meslektaşlarımızın nitelik olarak daha donanımlı hale gelmesine yönelik etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bütün bunları yaparken de hem odamız bünyesinde çalışan arkadaşlarımızdan hem diğer meslektaşlarımızdan hem de İzmir’de bulunan üniversitelerde çalışan arkadaşlarımızdan gerektiğinde de İzmir dışındaki üniversitelerde çalışan arkadaşlarımızdan destek alıyoruz.

Mesleğe yönelik yaptığımız çalışmalar genelde mesleğimizin kaliteli bir şekilde yapılması, belli kalite, standart ve yönetmeliklerden taviz verilmeden yapılmasını sağlamak yönünde şekilleniyor. Bir diğeri etik kurallar çerçevesinde mesleğin gerçekleşmesini gözlemlemek ve denetlemek ve ayrıca bütün meslektaşlarımızın yaptığı işlerde haksız rekabet olmamasına dikkat ediyoruz.

Bütün Türkiye’deki İnşaat Mühendisleri Odası şubelerinin yapmakta olduğu işleri İzmir Şube olarak gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi proje denetimi, ruhsat alan bütün binaların projelerinin denetimini odamız gerçekleştiriyor. Bununla birlikte üyelerimizin sicillerini tutuyor ve üyelerimizin bu mesleği yapabilir durumda olduklarını belgeliyoruz. Bunlarla beraber meslektaşlarımızın ve bizim meslektaşımız olacak öğrencilerin mesleki anlamda daha nitelikli hale gelmeleri için seminer, kongre ve kurslar düzenliyoruz. Bunların yanı sıra halka yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Örneğin her “17 Ağustos” tarihinde kentin değişik noktalarında stantlar kurup deprem konusunda halkın daha bilinçli olmasına yönelik kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Mutlaka ve mutlaka kendi oturdukları binaları sorgulamalarını ve bir bina satın alırken ya da yaptırırken bir inşaat mühendisinin varlığını aramalarını söylüyoruz. Çünkü deprem Türkiye için oldukça önem arz eden bir konu. Çünkü çok yıkıcı etkileriyle her defasında afete dönüyor.

Bütün bunlarla birlikte kentimize yönelik yapılan bazı yatırımlar kapsamında mesleğimizi ilgilendiren, mühendislik ilkeleri, planlama ilkeleri, bilim ve teknik ilkeleri bağlamında mutlaka görüşümüzü açıklıyoruz. Çünkü kente yapılan yatırımlar bütün kenti ve bütün halkı ilgilendiriyor. Dolayısıyla yapılan yatırımların halka yönelik olması, hizmet etmesi gerekiyor. Çünkü bu yatırımlar için ayrılan kaynaklar önemli, başta bütün Türkiye için önemli. Bu nedenle bu kaynakların çok iyi kullanılması ve atıl yatırımlar haline gelmemesi gerekiyor mutlaka halka hizmet veren ve kentin sorunlarına çözüm oluşturan yatırımlar olması gerekiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirdeki-kentsel-projelerde-bilgi-akisi-saglanamiyor_89590.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • "İzmir, şimdiye kadar merkezi yönetimden pek fazla yatırım alamadı, son dönemde bir takım projeler gündemde. Bu zamana kadar hep yerel yönetimler etkindi. Yerel yönetimlerin de kaynakları kısıtlı ve bu kısıtlı kaynaklar çerçevesinde belli kararlar üretiyorlar." işte o kadar uzun lafın en doğru noktası ve özü bu cümleler başkan. YANITLA
  • TAPULU, İMARLI, RUHSATLI 3 KATLI BİNA YAPTIM. BAŞLANGIÇ YILIM 1982. BODRUM KAT YAP KULLANIM İZNİM 1983. ......... ZEMIN KAT " " " 1996. ......... 1.KAT " " " 2008. KAT MÜLKIYETİNİ TAMAMLADIM, MÜSTAKİL TAPULARIM MEVCUT. BİNADAKI TÜM KOLON KİRİŞ VE DÖŞEME BETONLARI O TARİHTE ELLE VE HARÇ MAKINASI İLE DÖKÜLEN BETEONLAR OLDUĞUNDAN GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUM. 1) DEVLET DESTEK SAĞLARMI? 2) 3 KATLI BIR GÜÇLENDİRME PROJESİ KAÇA MAL OLUR? 3) GÜÇLENDİRME MALiYETİ NE OLABİLİR? (YAKLAŞIK TOPLAM 300.- M2) TEŞEKKÜR EDERİM. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!