Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’un Ulaşım Yatırımları Barselona’da Anlatıldı

CMI ve AFD tarafından Barselona’da düzenlenen çalışma grubu toplantısında İstanbul’daki ulaşım yatırımlarını ve şehrin ekonomik potansiyelini anlatan Başkan Topbaş’ın Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, özellikle Marmaray, metro yatırımları ve metrobüsün çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.

yapi.com.tr
İstanbul’un Ulaşım Yatırımları Barselona’da Anlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, CMI (Akdeniz Entegrasyonu için Marsilya Merkezi) ve AFD (Fransız Kalkınma Ajansı) ile diğer 8 uluslararası kuruluşun katkıyla Barselona’da düzenlenen çalışma grubu toplantısında İstanbul’daki ulaşım yatırımlarını ve şehrin ekonomik potansiyelini anlattı. Prof. Ilıcalı’nın Barselona izlenimleri haftalık Taşıma Dünyası Gazetesi’nde de yayınlandı.

İBB'nin web sitesinde yer alan habere göre, çalışma grubu toplantılarında her ülkenin resmi kurumları ile özel teşebbüsün bir araya gelerek şehirlerin ulaşım alanında nasıl gelişmeler sağlanabilineceğinin ve bu konudaki teknolojik gelişmelerin ele alındığını aktaran Mustafa Ilıcalı, ayrıca yatırımlar için gerekli olan finansman meselesinin de görüşüldüğünü kaydetti.

Barselona’daki toplantıda “Akdeniz ülkelerinde kentsel mobilitenin sürdürülebilirliğini desteklemek için kullanılabilecek yöntemler” konulu bir sunum da gerçekleştiren Prof. Ilıcalı, katılımcıların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımlarına ve projelerine çok büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekti.

Özellikle Marmaray Projesi ile metrobüsün, yapılan ve yapımı devam eden metro hatlarını iftiharla anlattıklarını dile getiren Ilıcalı, sunumda İstanbul’un ekonomik ve tarihi potansiyelleri ile finansman tekniklerini de aktardıklarını belirtti. Sunumdan sonraki ikili görüşmelerinde İstanbul’a olan ilginin son yıllarda daha da arttığını gözlemlediğinin altını çizen Ilıcalı, şunları kaydetti;

“İstanbul’a olan ilginin daha da çok arttığı, katılımcıların İstanbul’u ziyaret ederek projeleri yerinde görme isteklerinden net bir şekilde anlaşılıyordu. Daha sonra katıldığımız yuvarlak masa toplantısında gördüğümüz ilgi de İstanbul’un ve ülkemizin yakaladığı başarının açık göstergesiydi. Barselona’da Katalan Trafik Kontrol Merkezi’ne yaptığım gezide ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Kontrol Merkezi’nin kamera sayısı, tv ve radyo paylaşımları konusunda daha iyi bir performans gösterdiğini de bizzat görme imkanım oldu. Ancak, trafik kültürü konusunda Katalanların bizden epeyce ilerde olduğunu üzülerek söylemek zorundayım.”

İstWeb TV herkesin gözü kulağı olacak

Öte yandan birkaç gün önce internet üzerinden yayına başlayan İstWeb TV projesi, sadece İstanbul için değil tüm Türkiye için çok önemli bir adım olacak. TV’nin özellikle hareket halindeki ve internet başındaki İstanbullular için vazgeçilmez bir ekran olacağına dikkat çeken İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstWeb TV, İstanbul’un çeşitli ulaşım akslarına, meydanlarına, duraklarına, hatta taksilere kadar yerleştirmeye başladığı 25 bin ekranla şehir hayatının yoğunluğu ve karmaşası içinde sağlıklı bilgiye pratik bir şekilde ulaşabilmesini sağlayacak” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-ulasim-yatirimlari-barselonada-anlatildi_89640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!