Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat Yapısı ve Görevleri Netleşiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve tesislerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması ve yaptırılması uygulaması, isteğe bağlı hale getirildi. Depreme karşı dayanıksız yapılar ile imar mevzuatına, plan, proje ve eklerine aykırı yapıların ve bunların bulunduğu alanların dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yapmak veya yaptırmak

yapi.com.tr / AA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat Yapısı ve Görevleri Netleşiyor

br />
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı (ÖÇKKB) kapatıldı

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı (ÖÇKKB) kapatıldı. Başkanlığın iş ve işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından uygun görülen birimlerce yürütülecek. KHK'ya göre, kapatılan ÖÇKKB'ye ait her türlü taşınır, taşıt, araç, gereç ve malzeme, borç ve alacaklar, hak ve yükümlülükler, yazılı ve elektronik ortamdaki her türlü kayıtlar ve dokümanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hiçbir işleme gerek kalmaksızın devredilmiş sayılacak. Mülkiyeti hazineye ait veya devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlardan ÖÇKKB'ye tahsis edilmiş olanlar, hiçbir işleme gerek kalmaksızın tahsis amacında kullanılmak üzere, bakanlığa tahsis edilmiş olacak.
    
Kapatılan ÖÇKKB'nin harcamaları, Maliye Bakanlığınca yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, başkanlığın 2011 yılı bütçesinde yer alan ödeneklerden karşılanacak. ÖÇKKB'de başkan, başkan yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri ve daire başkanı kadrosunda bulunanlar, bakanlıkta ihdas edilen müşavir kadrolarına, ÖÇKKB'de müdür, müdür yardımcısı kadrolarında bulunanlar, bulundukları illerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün şube müdürü kadrolarına halen bulundukları kadro dereceleriyle atanmış sayılacak. Bu kişiler için ihdas edilen müşavir kadroları, herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek. Bunlar dışında kalan personel, hiçbir işleme gerek kalmaksızın kadro ve pozisyonlarıyla birlikte bakanlığa devredilecek.
    
KHK ile bakanlığa verilen görevlerle ilgili iş ve işlemlerden dolayı Çevre ve Orman Bakanlığınca taraf olunan işlem ve sözleşmelerde bakanlık taraf olacak. Tabiat varlıkları ile ilgili iş ve işlemlerden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığının taraf olduğu işlem, sözleşme, dava ve takipler hakkında da bu uygulama yapılacak.

Bugünden önce, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığına ilişkin iş ve işlemler sebebiyle adı geçen bakanlıkların leh ve aleyhine açılmış olan davalar ile başlatılmış takiplerde Çevre ve Orman Bakanlığınca tesis edilmiş işlemler için husumet Orman ve Su İşleri Bakanlığına; Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca tesis edilmiş işlemlerde ise husumet Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yöneltilecek.
    
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte, doğal SİT alanı ve tabiat varlığı olarak tespit ve tescil edilmiş alan ve varlıklara ilişkin her türlü belge, bu alan ve varlıkların statülerinin yeniden değerlendirilmesi için en geç 6 ay içinde bakanlığa devredilecek. Tabiat varlıkları ve doğal SİT'lerle ilgili yeni değerlendirme yapılıncaya kadar bu alanlara ilişkin olarak kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurullarınca alınmış kararlar geçerli olacak.

Devir sürecinde arkeolojik, kentsel, tarihi SİT'lerin ve kültür varlıklarının bulunduğu alanların doğal SİT'ler, tabiat varlıkları ile benzeri diğer koruma statüsünde bulunan alanlarla çakışması durumunda bu alanlara ilişkin konular mevcut doğal SİT statüsü de gözönüne alınarak kültür varlıklarını koruma bölge kurullarınca değerlendirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine bu alanların Kültür ve Turizm bakanlığınca kısmen veya tamamen yönetilmesine, Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanınca birlikte karar verilecek.

Bakanlık tarafından konunun uzmanlarından oluşturulacak komisyonca yeniden tespit edilen statüler Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın onayı ile yapı yasağı öngörülen statüler ise Bakanlar Kurulunca onaylandıktan sonra tescil edilecek. Bu alanlar ve varlıklar yeni statüsüne, ören yerleri ise mevcut statüsüne uygun koruma-kullanma esaslarına göre yetkili idarelerce yönetilecek.
    
KHK'dan önce ilan edilmiş olan milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları ve sulak alanlardaki kamuya ait alanların mevcut halleriyle yönetilmesine ve işletilmesine ilişkin iş ve işlemler, bakanlıkça onaylanan her tür ve ölçekteki çevre düzeni planı ile nazım ve uygulama imar planı kararlarına uygun olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülecek.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: kurum çevre kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-ve-sehircilik-bakanliginin-teskilat-yapisi-ve-gorevleri-netlesiyor_88771.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!