Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Sergiye Gidin ve ama Daha İyisini Yapmayı Düşünün

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ortak çalışması ile hayata geçirilen 'İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi', kentin 'bilinmeyen' yüzüne ışık tutuyor. İstanbul’un 100 yıllık kentsel ve tarihsel sürecini aktaran sergi, 14 Eylül Çarşamba günü düzenlenen kokteylle

Bu Sergiye Gidin ve ama Daha İyisini Yapmayı Düşünün

p>İstanbul’un 100 yıllık kentsel ve tarihsel sürecini aktaran ‘İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi’nin açılışı dün akşam (14 Eylül) Santralİstanbul’da gerçekleşti. Gecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven, İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüslerinin yer seçimine değinerek, sergi temasını sembolize eden bir sürece işaret ettiğini söyledi. Güven’den sonra söz alan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ise serginin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecindeki önemine vurgu yaptı. Avdagiç, İstanbul’un kültürel ve mimari değerlerini aktaran, kentleşme sürecini paylaşan serginin; üniversite, ajans ve kaynakların koordinasyonu konusunda başarıya ulaştığını sözlerine ekledi.



Son açılış konuşmacısı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı İhsan Bilgin ise sergi kapsamında hem mekansal değişimlerin hem de sosyo-ekonomik yapıdaki dönüşümlerin rahatça izlenebileceğini ifade etti. Sergi başlığında yer alan 1910-2010 senelerine vurgu yapan Bilgin, özellikle 1910 tarihinin meşrutiyetin ilanı ve modernleşme hareketinin ilk adımlarının atıldığı dönem olması nedeniyle önemli bir tarih olduğunu, serginin gerçekleştiği Santralİstanbul’un ise, 1910 senesinde İstanbul’da ilk elektriğin verildiği "Silahtarağa Elektrik Santrali" olması nedeniyle önem taşıdığını belirtti.

Toplamda 7000 metrekarelik alanı kaplayan serginin küratörlüğünü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı İhsan Bilgin ve Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı öğretim üyeleri Günkut Akın, Burak Boysan, Sibel Bozdoğan, Murat Güvenç, Tansel Korkmaz ve Eda Yücesoy üstlendi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-sergiye-gidin-ve-ama-daha-iyisini-yapmayi-dusunun_82623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!