Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bu Sergiye Gidin ve ama Daha...

İstanbul 1910-2010: Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü

"İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi", İstanbul'un 1910-2010 döneminde sergilediği toplumsal-mekansal dönüşümü ortaya koymayı amaçlıyor. Etkileşimli bir sergilemeyle ve haritalar aracılığıyla Santralistanbul'da izleyicilere sunulacak olan bu kent sergisi, 15 Eylül - 20 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mimarlar Odası

Sergiler

İstanbul 1910-2010: Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Eylül 2010
BİTİŞ TARİHİ: 20 Kasım 2010
YER: Santralistanbul,Silahtarağa, İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul 2010 AKB Ajansı
+ Ajandama Ekle

İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi” projesi, İstanbul’un 1910-2010 döneminde sergilediği toplumsal-mekansal dönüşümü ortaya koymayı amaçlıyor. Etkileşimli bir sergilemeyle ve haritalar aracılığıyla Santralistanbul’da izleyicilere sunulacak olan bu kent sergisi, 15 Eylül - 20 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Küratörlüğünü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı İhsan Bilgin ve akademisyenler Günkut Akın, Burak Boysan, Sibel Bozdoğan, Murat Güvenç, Tansel Korkmaz ve Eda Yücesoy’un üstlendiği "İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü" Sergisi, birçok Avrupa kentine kıyasla çok daha hızlı bir büyüme ve dönüşüm yaşayan İstanbul’un bu süreç sonucunda oluşan durumunun gözler önüne serildiği ve kentin gelecek vizyonunun tartışıldığı bir sergi olma özelliği taşıyor.

Sergi, 1910-2010 yılları arasında gelişen toplumsal ve iktisadi coğrafyanın toplumsal-mekansal yapılarını, çevresinin oluşumunu, konsolidasyon ve çözülme sürecini, mimarlık kültüründeki öncelikler ve bunların değişimini, haritalar, maketler, çizimler ve çeşitli görsel iletişim araçları ile tüm kent izleyicilerine sunuyor.

Ajans, proje kapsamında üretilen tüm sergi malzemelerinin, hayata geçirilmesi planlanan İstanbul Kent Müzesi ’ne devredilmesine aracılık ederek, kapsamlı bir dokümantasyon ve görsel malzeme birikimi sağlamış olacak.

Sergi açıklama metninde şu cümlelere yer veriliyor:

"Birçok Avrupa kentine kıyasla çok daha hızlı bir büyüme ve dönüşüm yaşayan İstanbul’da, kendisini kentsel bir bütün içinde konumlandıramayan birey kente, kentte yaşayan diğer katmanlara yabancılaşmaktadır. Modern metropollerde bu durum bir kent problematiği olarak kent müzelerinin odağında yer almaktadır. İstanbul’da bu sürecin ve sonuçlarının gözönüne serildiği, kentin gelecek vizyonunun tartışıldığı bir kent müzesinin olmayışı 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olacak İstanbul için önemli bir eksikliktir."

“İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi”, kentin tüm katmanlarının kolayca izlenebileceği dönemleme ve tema gruplamalarıyla 100 yıllık bir tarihsel süreci aktarıyor. Üretilen tüm sergi malzemelerinin ise, ileride kurulması planlanan İstanbul Kent Müzesi’nin koleksiyonuna hibe edileceği belirtiliyor. Yüzyılın toplumsal-mekansal yapıları, toplumsal ve iktisadi coğrafyanın ve yapılı çevrenin oluşum, konsolidasyon ve çözülme süreçleri, mimarlık kültüründeki öncelikler ve bunların değişimi; harita, maket, çizimler ve çeşitli görsel iletişim araçları ile ziyaretçiye sunuluyor.

Sergi, 15 Eylül’den 20 Kasım’a kadar Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-20.00 saatleri arasında santralistanbul Ana Galeri’de izlenebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/istanbul-1910-2010-kent-yapili-cevre-ve-mimarlik-kulturu_82196.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!