Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Bakanlık, İklim Değişikliğini Durdurma Hedefi Diyerek Tam Bir Yeşil Demagoji Yapıyor''

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, İklim Değişikliği Eylem Planına ilişkin olarak, ''Çevre ve Orman Bakanlığı, yapılmış olması gereken işleri, iklim değişikliğini durdurma hedefi diyerek tam bir yeşil demagoji yapıyor'' görüşünü ileri sürdü.

yapi.com.tr / AA
''Bakanlık, İklim Değişikliğini Durdurma Hedefi Diyerek Tam Bir Yeşil Demagoji Yapıyor''

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından İklim Değişikliği Eylem Planının (İDEP) tamamlandığının duyurulduğunu hatırlatırken, İDEP ile ilgili olarak sivil toplumun da katılımı ile çeşitli hedeflerin konulduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak TÜDEF'in süreci takip etmelerine ve itirazlarını 23 Mayıs tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığına iletmelerine rağmen hiçbir görüşlerinin değerlendirilmediğini ifade eden Çetin, planın ulusal ve detaylı hiçbir sayısal sera gazı azaltımı hedefi içermediğini, konulan eylemlerin kömürün tamamını kullanmak gibi iklimi öldüren eylemler olduğunu iddia etti. TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Çetin, şunları kaydetti:

''Bakanlığın yaptığı açıklamada, elektrik dağıtım kayıplarının yüzde 8'e indirilmesi, vahşi depolama alanlarının kapatılması, kamu binalarında enerji tüketiminin yüzde 20 azaltılması gibi eylemlerin 2023 yılına kadar yapılması hedefleniyor. Elektrik dağıtım kayıplarını indirmek için neden 2023 bekleniyor? Bunu zaten yapmış olmaları gerekmiyor muydu? Benzer şekilde, kamu binalarında enerji kullanımını yüzde 20 azaltmak, vahşi çöp sahalarından kurtulmak için de 2023'e kadar beklemeye gerek yok. Belli ki bakanlık, elektrik dağıtım kayıplarının halkın ödediği, kamu binalarının enerjiyi verimsiz kullandığı, atıkların geri dönüşümü, azaltımı ve tekrar kullanımı politikalarının ise hedef olmadığı bir planı kabul etmemizi istiyorlar. Aslında bakanlık, yapılmış olması gereken işleri iklim değişikliğini durdurma hedefi diyerek, tam bir yeşil demagoji yapıyor.''

Çetin, Türkiye'nin sürece daha iyi katılmasını sağlamak için 350 Ankara Grubu tarafından 24 Eylül 2011'de Ankara'da bir eylemin gerçekleştirileceğini ve bu eyleme TÜDEF'in de destek vereceğini bildirdi.

ETİKETLER: kurum çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-iklim-degisikligini-durdurma-hedefi-diyerek-tam-bir-yesil-demagoji-yapiyor_88049.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!