Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

V. İstanbul Mimarlık Kent Filmleri Festivali Başladı

Tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmak amacı ile 2007 yılından bu yana Mimarlar Odası tarafından gerçekleştirilen 'İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali'nin beşincisi 3 - 9 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenleniyor.

yapi.com.tr

Buluşmalar

V. İstanbul Mimarlık Kent Filmleri Festivali Başladı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 Ekim 2011
BİTİŞ TARİHİ: 9 Ekim 2011
YER: TMMOB MO İstanbul Büyükkent Şubesi, Karaköy, İstanbul ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
DİĞER BİLGİLER: A: Kemankeş Cad. No. 31 Karaköy, Beyoğlu 34425 İstanbul T: (212) 251 49 00 F: (212) 251 94 14 arcfilmfest@archfilmfest.org
+ Ajandama Ekle

Tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmak amacı ile 2007 yılından bu yana Mimarlar Odası tarafından gerçekleştirilen 'İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali'nin beşincisi 3 – 9 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenleniyor.

Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan 'Dünya Mimarlık Günü' dolayısıyla Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nce ve YAPI Dergisi, Mimarizm ve www.yapi.com.tr'nin iletişim desteğiyle gerçekleştirilen 'Mimarlık ve Kent Şenliği' etkinlikleri kapsamında programlanan film festivali, ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek bir yarışmaya da sahne olacak.

“Mimarlık, kent ve insan” odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlayan festival; konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanların etkinlik kapsamında İstanbul’da buluşmalarına ortam hazırlayarak ülkemizi ve mimarlık ortamımızı geniş kesimlere tanıtmayı da öngörüyor.

Belgesel ve canlandırma türündeki filmlere yer verilen festival kapsamında, yurt içi ve yurt dışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş olan yarışma kapsamında değerlendirmeye alınacak ve seyirci ile buluşturulacak.

Festivalde, ulusal dalda yarışan 37 belgesel ve canlandırma filminden 24’ü gösterim programına alındı. Ulusal kategoride yer alan 6 film ise, bu yıla özgü olarak 'İnsan Öyküleri' bölümünde gösterilmek üzere 'yarışma dışı özel gösterim' programında. Ulusal dalda yarışan 6 film, uluslararası alandaki yarışmaya aktarıldı. Uluslararası yarışmaya katılan 20 adet belgesel ve canlandırma filminden 11'i ise gösterim programında.

Belgesel ve canlandırma dalında, ulusal ve uluslararası alanda verilecek ödüller, 9 Ekim 2011 Pazar günü saat 19.00’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleştirilecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

Filmlerin gösterileceği salonlar:

1. Salon: Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Karaköy, Kemankeş Cad. No.31
Prof. Orhan Şahinler Sinema Salonu
Beyoğlu – İstanbul
T: (0212) 251 49 00 / 205

2. Salon: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Bahariye, Ali Suavi Sokak (Sanatçılar Sokağı) No. 7
Kadıköy-İstanbul
T: (0216) 414 22 39

Ulusal bölümde yer alan filmler 

Başka Bir Dünya

Kürsel ısınma sonucu dünyanın yaşanmaz hale gediğini ve bu dünyadan başka dünya olmadığını insanların değil de, kuşların gözünden anlatan bir animasyon.

Hüseyin Aydın: 1990 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimi İstanbul’da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nde eğitim gördü.



Benim Ali Sami Yenim

Mekânlar, zihinlerin zeminleridir... “Benim Ali Sami Yenim” belgeseli, Galatasaray’a tarihi boyunca ev sahipliği yapmış olan Ali Sami Yen Stadyumu’nun açılışından kapanışına kadarki süreci; anıları, zaferleri, hüzünleri üzerinden aktarıyor. Film, Türkiye tarihi içindeki dönemler göz önünde bulundurularak farklı bakış açılarıyla, izleyicilerin zihinlerinde kendi mekânını yaratıyor.

Dîdem Şahin: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra İngiltere’de Birkbeck Üniversitesi’nde senaryo eğitimi aldı. Daha sonra British Council Bursu ile yüksek lisansını Belgesel Film Yapımı ve Yönetimi üzerine Londra’daki Brunel Üniversitesi’nde tamamladı. Öğrenimi sırasında ve sonrasında uzun süre Türkiye’de ve İngiltere’de televizyon ve dizi film sektöründe yardımcı yönetmen olarak çalıştı. Çeşitli kısa film hikâyeleri yazdı, uzun metraj senaryo çalışmaları yaptı. Yapım, yönetim ve kameramanlığını üstlendiği ilk belgesel filmi “Beyrut” “Beyrut’a Gittiğimi Anneme Söylemeyin” (2007) 4. Uluslararası Bodrum Film Festivali’nde SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) tarafından En İyi Türk Belgesel Filmi seçildi. 2. Altın Salkım Kıbrıs Belgesel Film Festivali’nde Profesyonel Kategoride Övgüye Değer bulundu (2008). Berlin Film Festivali kapsamında düzenlenen Berlinale Talent Campus’un 2010 yılı programına seçilen Dîdem Şahin 2010’dan bu yana Haber Türk Televizyonu belgesel kuşağında yapımcı ve yönetmen olarak görevini sürdürmektedir.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/v-istanbul-mimarlik-kent-filmleri-festivali-basladi_86870.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!