Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: 14. Türkiye Enerji Zirvesi
BÖLÜM SPONSORU

ÇEVKO 20. Yıl Zirvesi: "Değişen Dünya, Kirlenen Çevre ve Artan Sanayi Sorumluluğu"

Yirminci yaşını, 1 Kasım'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenleyeceği zirveyle kutlayacak olan ÇEVKO Vakfı; ‘Değişen Dünya, Kirlenen Çevre ve Artan Sanayi Sorumluluğu’ temasıyla gerçekleşecek uluslararası zirveyle tüketiciler başta olmak üzere, sorumlu tüm kurum ve kuruluşların dikkatini daha temiz bir gelecek için geri dönüşüm konusuna çekecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

ÇEVKO 20. Yıl Zirvesi: "Değişen Dünya, Kirlenen Çevre ve Artan Sanayi Sorumluluğu"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Kasım 2011 09:00
BİTİŞ TARİHİ: 1 Kasım 2011 18:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: ÇEVKO Vakfı tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 iletisim@cevko.org.tr
+ Ajandama Ekle

BR>Doç. Dr. Çağan H. ŞEKERCİOĞLU
Kars KuzeyDoğa Derneği Başkanı, 2011 National Geographic 'Yılın Yükselen Kâşifi'

Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kars KuzeyDoğa Derneği Başkanı olan Doç. Dr. Cağan Hakkı Şekercioğlu, 1975 Istanbul doğumludur. Ekolog, ornitolog, doğa koruma bilimci ve Türkiye'nin ilk tropik biyoloğudur.

Aynı zamanda profesyonel seviyede doğa fotoğrafçılığı yapan Şekercioğlu'nun doğa ve yaban hayatı fotoğrafları, ABD National Geographic Dergisi ve BBC başta olmak üzere, yüzlerce dergi, gazete, kitap ve diğer kaynaklarda yayınlanmıştır. 1993 yılında İstanbul Robert Lisesi'nden mezun olan Şekercioğlu, aynı yıl Türkiye'nin ilk Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları takımında yer almiş ve Hollanda'da gümüş madalya kazanmıştır. O sene tam bursla Harvard Üniversitesi'ne başlayan Şekercioğlu, 1997'de Biyoloji ve Antropoloji Bölümlerinden “magna cum laude” derecesi ve “summa cum laude” bitirme teziyle mezun oldu.

Stanford Üniversitesi Biyoloji Bölümü doktora programına tam bursla kabul edildikten sonra öğrenimine bir sene ara verip ABD Ulusal Biyoloji Araştırma Programı için Alaska'da kuşları araştırdı, altı ay boyunca Güney Amerika ve Antartika'da dağcılık, fotoğrafçılık ve kuş araştırma çalışmaları gerçekleştirdi ve üç ay boyunca Afrika kıtasını gezerek "Yokolan Afrika" kitabını yazdı. 2001 yılında Aktüel Dergisi’nin Türkiye'nin 100 Akademisyeni listesinde yer aldi. Dünya kuşlarının soylarının tükenmesinin nedenleri ve sonuçları üzerine doktora tezini hazırlayan Şekercioğlu, 2003 yılında Stanford Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden ekoloji ve ornitoloji doktorasını aldı. 2003'te Junior Chamber International TOYP programı tarafından Çevre ve Ahlakı Liderlik dalında Türkiye'nin en başarılı genci seçildi. Aynı sene, serhat illerinde (Kars, Iğdır, Ardahan, Agrı) biyoçeşitlilik takibi, ekolojik araştırma, yerel tabanlı doğa koruma ve doğa turizmi calışmalarına başladı. Doğu Anadolu'daki çalışmalarının kapsamının genişlemesi üzerine, 2007 yılında Kars merkezli KuzeyDoğa Derneği'ni kurdu.

Stanford'da senior research scientist (kıdemli araştırmacı bilim adamı) olarak çalışırken KuzeyDoğa Derneği'ni de gönüllü olarak yürüten Şekercioğlu, Kars Kuyucuk Gölü'nde doğa koruma, araştırma, ekolojik restorasyon ve ekoturizm projesiyle, 2008 yılında Prenses Anne'den İngiltere'nin en prestijli doğa koruma ödülü olan Whitley Gold ödülü aldı. Ödülü takiben, KuzeyDoğa Derneği Kuyucuk Gölü'nde Türkiye'nin ilk kuş üreme adasının inşa edilmesini, Kuyucuk Gölü’nün Doğu Anadolu'nun ilk Ramsar alanı ilan edilmesini ve 2009 Avrupa Seçkin Turizm Cenneti seçilmesini sağladi. Bu basarılar üzerine Şekercioğlu, 2010 yılında Prenses Anne tarafından Buckingham Sarayı’na davet edildi. 2010 yılında ekoloji ve çevre bilim dallarında son 10 yılda dünyanın en çok bilimsel atıf almış ilk %1 biliminsanları arasına giren Şekercioğlu, Newsweek Türkiye tarafından "Türkiye'nin geleceği için 100 Umut" ve NTV/Radikal tarafından Türkiye'de Yılın Bilim İnsanı seçildi. Aynı sene, Biyoçeşitlilik ve Koruma Ekolojisi laboratuvarını kurmak üzere ABD Salt Lake City'deki Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne geçti. 

2011 yılında National Geographic Yılın Yükselen Kaşifi seçilen ve Türkiye Sulak Alanlara Saygı Ödülü’nü alan Şekercioğlu'nun calışmaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından takdire layık görülmüştür. Şekercioğlu, Türkiye, Etiyopya,  Kosta Rika ve Utah başta olmak üzere, bilimsel araştırmaları için her kıitada 70'den fazla ülkeye seyahat etmiş ve dünya kuş türlerinin %57'sini doğada görmüştür. ABD Kaşifler Kulübü Uluslararası Onur Üyesi, American Ornitologlar Birliği Seçici Üyesi ve Sigma Xi Bilim Derneği Tam Üyesi olan Şekercioğlu'nun 3 kitabı, 50'yi aşkın bilimsel yayını ve 1305 bilimsel atıfı vardır.

Fotoğraf: Sedat İnak  / Iğdır Aras Kuş Araştırma Merkezi, 'Gökkuzgun'

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/cevko-20-yil-zirvesi-degisen-dunya-kirlenen-cevre-ve-artan-sanayi-sorumlulugu_89424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!