Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: 14. Türkiye Enerji Zirvesi
BÖLÜM SPONSORU

ÇEVKO 20. Yıl Zirvesi: "Değişen Dünya, Kirlenen Çevre ve Artan Sanayi Sorumluluğu"

Yirminci yaşını, 1 Kasım'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenleyeceği zirveyle kutlayacak olan ÇEVKO Vakfı; ‘Değişen Dünya, Kirlenen Çevre ve Artan Sanayi Sorumluluğu’ temasıyla gerçekleşecek uluslararası zirveyle tüketiciler başta olmak üzere, sorumlu tüm kurum ve kuruluşların dikkatini daha temiz bir gelecek için geri dönüşüm konusuna çekecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

ÇEVKO 20. Yıl Zirvesi: "Değişen Dünya, Kirlenen Çevre ve Artan Sanayi Sorumluluğu"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Kasım 2011 09:00
BİTİŞ TARİHİ: 1 Kasım 2011 18:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: ÇEVKO Vakfı tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 iletisim@cevko.org.tr
+ Ajandama Ekle

BR>Boğaziçi Caz Korosu

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü (BÜMK) bünyesinde 1994 yılında kurulmuş olan Caz Korosu, 2001 yılından itibaren eşliksiz düzenlemeler söylemeye başlamış ve bu konuda bir ilk olma özelliğini kazanmıştır.

BÜMK Caz Korosu, İKSV Genç Caz birincisi 2008 kadrosuyla Avusturya’nın Graz kentinde düzenlenen 'Vokal Total' isimli dünyanın en prestijli a cappella yarışmasında hem pop hem caz kategorilerinde ‘Silver Diplom’ ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda, sayısız kez Akbank Caz Festivali ve Uluslararası İstanbul Caz Festivali gibi birçok festivalde sahne aldı ve Sertab Erener’le de özel konserler verdi. Ekip, profesyonel müzik hayatına 'Istanbul Essence' adıyla devam etmekte.

Temmuz 2010'da Çin’de düzenlenen ve yaklaşık 90 ülkeden 40000’e yakın katılımcı ile gerçekleşen, uluslararası alandaki en prestijli koral müzik etkinliği olarak gösterilen Dünya Koro Olimpiyatları 'WORLD CHOIR GAMES'de, Çağdaş Müzik kategorisinde ‘dünya ikincisi’, Oda Korosu ve Caz kategorilerinde ise ‘dünya üçüncüsü’ oldu ve üç ALTIN diploma ile Türkiye’ye döndü. 40 kişilik 2011 kadrosuyla Şubat’tan bu yana Türkiye’nin dört bir yanında 30’a yakın konser verdi ve yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Haziran ayında, sponsor arayışlarını duyurmak için metroda çektikleri mini klip, gerek yerli yabancı basında, gerekse sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Son olarak, Temmuz ayında Avusturya'nın Graz kentinde düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası'nda, Çağdaş Müzik ve Folklor kategorilerinde 'DÜNYA ŞAMPİYONU', Karma Korolar kategorisinde ise 'Dünya İkincisi' olan Boğaziçi Caz Korosu; şampiyonların yarıştığı 'Grand Prix'de ise 2 altın madalya kazanarak toplam 5 altın madalya ile Türkiye'ye döndü.


Masis Aram GÖZBEK

Boğaziçi Caz Korosu Şefi

1987 İstanbul doğumlu. Müziğe 3 yaşında, oyuncak bir melodikayla başladı, 7 yaşından itibaren kilise korolarında söyledi. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde ilk grubunu kurdu ve 2004 yılında 6. 'Battle of the Bands' yarışmasında 1. oldu. 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda, yaptığı düzenlemeyle 3.'lük aldı. 2007’de BÜMK Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi. Uluslararası İstanbul Caz Festivali ve Akbank Caz Festivali gibi festivallerde sahne aldı, Sertab Erener’le özel konserler verdi. Aynı yıl, dünyanın en prestijli a cappella yarışması ‘Vokal Total’de pop ve caz kategorilerinde ‘silver diplom’ aldı.

Boğaziçi Caz Korosu ile, 2010 Temmuz ayında Çin'de düzenlenen Dünya Koro Olimpiyatları'nda, katıldığı üç kategoride (oda korosu, çağdaş müzik, caz) üç altın kazandı. Yine aynı ekiple, Temmuz 2011'de Avusturya'nın Graz kentinde düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası'nda, Çağdaş Müzik ve Folklor kategorilerinde 'DÜNYA ŞAMPİYONU', Karma Korolar kategorisinde ise 'Dünya İkincisi' oldu.

'Dante'nin Son Günü' isimli eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi. Elisenda Carrasco i Ribot, Bernd Spitzbarth ve Wim Van Herk'in yönettiği koro şefliği atölyelerine, Avusturya'da düzenlenen ve Johannes Prinz'in yönettiği 'European Academy for Young Choral Conductors'a, Letonya'da düzenlenen '5th International Workshop for Young Composers'a, Almanya'da Volker Hempfling'in ve Macaristan'da Denes Szabo'nun yönettiği koro şefliği ustalık sınıflarına katıldı.

Letonya’da Par Lindgren, Richard Ayres, David Lang gibi bestecilerle, Almanya'da Sabine Horstmann, Welfhard Lauber, Michael Reif ve Maria Tönnesmann ile çalışma fırsatı buldu. Ayrıca İsveç’te düzenlenen 'Lund International Choral Academy'ye kabul edildi ve burada Tõnu Kaljuste ve Patrik Andersson ile koro ve orkestra şefliği çalıştı.

2008 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden ayrılıp, YTÜ Kompozisyon Bölümü’nü, ertesi yıl, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazandı. Şu sıralar, Boğaziçi Caz Korosu’nun şefliğini ve Istanbul Essence ile çalışmalarını sürdürmektedir.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/cevko-20-yil-zirvesi-degisen-dunya-kirlenen-cevre-ve-artan-sanayi-sorumlulugu_89424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!