Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Özyalçın Construction Ltd.'ye Ait Karma Yapı Özel Mimari Proje Yarışması

KTMMOB Mimarlar Odası tarafından düzenlenen 'Özyalçın Construction Ltd.'ye Ait Karma Yapı Özel Mimari Proje Yarışması'nın son başvuru tarihi 15 Mayıs 2024.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Özyalçın Construction Ltd.'ye Ait Karma Yapı Özel Mimari Proje Yarışması Özyalçın Construction Ltd.'ye Ait Karma Yapı Özel Mimari Proje Yarışması
İLK BAŞVURU TARİHİ 19 Şubat 2024
SON BAŞVURU TARİHİ 15 Mayıs 2024
TESLİM TARİHİ 30 Mayıs 2024
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 3 Haziran 2024
DÜZENLEYEN

Özyalçın Construction Ltd., KTMMOB Mimarlar Odası danışmanlığında

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Profesyonel
KAYIT ÜCRETİ 500 TL
WEB ADRESİ

www.mimarlarodasi.org

E-POSTA

ozyalcinyarisma@gmail.com

+ Ajandama Ekle

YARIŞMANIN AMACI
Yarışmanın amacı, Özyalçın Construction Ltd.’nin, misyon ve vizyonuna, temel değerlerine, fonksiyonel gerekliliklerine ve teknolojik altyapısına güçlü, güvenilir kurumsal kimliğine uygun; özgün ve çağdaş mimari yaklaşımları, yerel ve evrensel mimari değerleri ön plana çıkarırken, doğaya, çevresel faktörlere, fonksiyonel ve ekonomik dengelere duyarlı, Özyalçın Construction Ltd’ye ait karma işlevli bir yapı ve nitelikli kamusal alan elde etmektir. Yarışma ile şirketin toplumsal algısının ve bilinirliğinin artırılması yanında, mimarlık mesleğinin ülkemizdeki gelişimine, özgün, başarılı ve Kıbrıs’ın çağdaş mimari ilkeleri ile katkı konulması amaçlanır.

YARIŞMANIN TÜRÜ VE ŞEKLİ
Özyalçın Construction Ltd’ye ait Karma bina tasarımı amacıyla düzenlenen yarışma özel, serbest ve tek kademeli mimarlık proje yarışmasıdır.

YARIŞMANIN KONUSU VE YERİ
Yarışmanın konusu, aşağıda kurumsal tanımı ve çalışma şekli ile misyon ve vizyonu verilen, Özyalçın Construction Ltd’ye ait karma yapı, tüm fonksiyonları ile barındıracak bina tasarımının, ulusal mimari proje yarışması yöntemi ile elde edilmesidir.

Yarışmanın yeri, Yukarı Girne, Pafta/Harita No: X1.21.E2 Parsel No: 288/4 olarak belirtilen alandır.

Girne Kenti ve Yarışma Alanı
Geçmişten bugüne çeşitli medeniyetlerin yönetimi altında değişen ve dönüşen Kıbrıs’ın kuzey kıyısında yer alan Girne kenti, kültürel ve mimari yapısıyla tüm bu medeniyetlerden izler taşımaktadır. Kimliğini büyük ölçüde tarihi kale ve limandan alan kent, günümüzde adanın ekonomik ve turizm merkezi durumundadır. 2000’li yılların başından itibaren hızlı bir yapılaşmayla karşı karşıya kalan kentte, bu yapılaşma paralelinde, yeni odaklar ve akslar oluşmakta ve gelişmektedir.

Yarışma alanı, Girne Karakum bölgesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde konumlanmaktadır. Söz konusu bulvar, hem Girne kentinin doğu yakası ile bağlantı sağlayan önemli bir arter, hem de gelişmekte ola ticari bir aks durumundadır. Yarışma alanı ayrıca Girne Limanı'na bağlanan aksın kesiştiği çember ile yakın bağlantılı bir konumda yer almaktadır. Girne’nin kentsel gelişimi de dikkate alındığında, yarışma alanının konumlandığı bu bölge Girne’nin yeni gelişen, önemli bir kamusal alanı olma potansiyelini taşımaktadır. Bu bağlamda, gelişmekte olan kamusal alan ve ticari aksa eklemlenecek olan yarışma alanı, bu kamusal alanın odağını oluşturma potansiyelini de taşımaktadır.

Özyalçın Construction Hakkında
Özyalçın Mühendislik ve Mimarlık Bürosu, 1991 yılında Oğuz Özyalçın tarafından Girne’de kuruldu. 1993 yılında ise inşaat alanında faaliyet göstermeye başladı ve o tarihten itibaren yoluna Özyalçın Construction olarak devam etti. Sağladığı güvenle ve attığı emin adımlarla büyüyen Özyalçın Construction, kısa sürede Kuzey Kıbrıs’ın en iyi inşaat şirketlerinden biri olarak anılmaya başladı.

Şirketin kurucusu Oğuz Özyalçın’ın 2012 yılında vefat etmesi sonrası, şirketin yönetimini kızları Yağmur ve Yaprak Özyalçın devralmıştır. İkinci kuşak, Özyalçın Construction Ltd’ye 2023 yıllının sonuna kadar beraber büyütmeye devam etmiş ve ardından şirketi Yağmur Özyalçın devralarak Girne’ye ve ülkesine değer katmaya devam etmektedir.

Girne’de inşası tamamlanmış en büyük 25 sitenin yaratıcısı olan Özyalçın Construction Ltd., aynı zamanda yılda 350 konut bitirme kapasitesine ulaşmıştır. Tecrübeli ve güvenilir ekibiyle de Kuzey Kıbrıs’ın en büyük inşaat şirketlerinden biri olarak Girne’de faaliyetlerini sürdürmektedir.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI
Yarışmaya katılacak yarışmacıların aşağıdaki hususları yerine getirmesi şarttır. Ekip olarak katılanların her birinin, bu maddenin (F) bendi dışında, diğer koşulların tamamına uymaları zorunludur. Ekip olarak katılanların, idareyle ilişkilerinin yürütülmesi ile sınırlı olmak üzere, ekipten birinin ekip temsilcisi olarak belirtilmesi gerekir. Yarışmaya ekip olarak katılan ortakların her biri idareye karşı ortak sorumludurlar.

Yarışmaya katılacaklarda aranacak koşullar;

a. Katılacak mimarların KTMMOB Mimarlar Odası’na ve mimarların oluşturacağı takım içerisinde yer alacak mühendislerin ilgili KTMMOB çatısı altında görev yapan Mühendis odalarına kayıtlı olmaları gereklidir. Yarışmaya katılan mimar ve mühendislerin meslekten men cezalı durumunda olmaması gereklidir.
b. Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak,
c. Jüri üyeleri (danışman, asli ve yedek) ve raportörlerle bunların 1. dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak,
d. Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak
e. Yarışma şartnamesinde öngörülen özel koşullara uymak

f. KTMMOB Mimarlar Odası Sekreterliğine (Nuri Efendi Sok. No:3 Arabahmet, Lefkoşa, KKTC) 500 TL (Beş Yüz Türk Lirası) karşılığında isim ve adreslerini kaydettirmek (ekip olarak katılanlardan bir kişinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir).
g. Yarışmayı açan idarede, yarışma ile ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak
h. Yarışmayı açan idare adına hareket eden danışmanlar ile bunların çalışanları arasında olmamak.
ı. Bu şartlara uymayanlar yarışmaya katılmış olsalar da tasarımları yarışmaya katılmamış sayılır ve isimleri yarışmaya kabul edilmeme gerekçeleriyle birlikte üyesi oldukları meslek odalarına bildirilir.

JÜRİ ÜYELERİ (DANIŞMAN, ASLİ VE YEDEK) VE RAPORTÖRLERİN İSİMLERİ

Asli Jüri Üyeleri: 1. Asli Jüri Üyesi: Yeşim Hatırlı (Mimar, Hatırlı Mimarlık), 2. Asli Jüri Üyesi: Durmuş Dilekci (Y. Mimar, Dilekci Mimarlık), 3. Asli Jüri Üyesi: Ceren Boğaç (Mimar, Doç. Dr., DAÜ), 4. Asli Jüri Üyesi: Burak Türsoy (Mimar, KTMMOB Mimarlar Odası), 5. Asli Jüri Üyesi: İbrahim Göymen (İnşaat Mühendisi, KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası)

Yedek Jüri Üyeleri: 6. Yedek Asli Jüri Üyesi: Ferruh Dülgeroğlu (Mimar, KTMMOB Mimarlar Odası), 7. Yedek Asli Jüri Üyesi: Sertaç İlter (Mimar, Yrd. Doç. Dr., UKÜ), 8. Yedek Asli Jüri Üyesi: Yeşim Binarbaşı (İnşaat Mühendisi, KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası)

Danışman Jüri Üyeleri 1. Danışman Jüri Üyesi: Nedim Tekbaş (Mimar, Özyalçın Construction Yapım Grup Koordinatörü), 2. Danışman Jüri Üyesi: Nezire Özgece (Mimar, KTMMOB Mimarlar Odası), 3. Danışman Jüri Üyesi: Nevter Zafer Cömert (Kentsel Tasarımcı ve Peyzaj Mimarı, Doç. Dr., DAÜ)

Raportörler: İpek Yaralıoğlu (Mimar, KTMMOB Mimarlar Odası), Doğa Üzümcüoğlu (Mimar)

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmanın ilan tarihi: 19/02/2024
Son başvuru ve kayıt tarihi: 15/05/2024
Son soru sorma tarihi: 06/03/2024
Soruların cevaplanması için jüri toplantı tarihi: 07/03/2024
Soru cevapların ilan tarihi: 08/03/2024
Yarışma son teslim tarihi: 30/05/2024
Yarışma değerlendirmesi için jüri toplantı tarihi: 01/06/2024
Ödüllerin resmi ilan tarihi: 03/06/2024
Sergi açılışı, Ödül Töreni ve Kolokyum tarihi: Duyurulacaktır

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Birincilik Ödülü: 750.000 TL
İkincilik Ödülü: 500.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 350.000 TL

Mansiyon: 175.000 TL
Mansiyon: 175.000 TL

Satın alma: 150.000 (Jürinin uygun bulması durumunda satın alma yapılabilecektir)

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/ozyalcin-construction-ltd-ye-ait-karma-yapi-ozel-mimari-proje-yarismasi_201807.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!