Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saros Körfezi'nde Denize Sıfır Arazi Yapılaşmaya Açıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Koru Dağları eteklerindeki 'denize sıfır' ormanlık arazi, yasa ve yönetmeliklere rağmen yapılaşmaya açıldı.

yapi.com.tr
Saros Körfezi'nde Denize Sıfır Arazi Yapılaşmaya Açıldı (Fotoğraf: Saros Gönüllüleri)

Edirne’nin Keşan Orman İşletme Müdürlüğü, Saros Şefliği sorumluluğundaki 223 nolu orman bölmesinde bulunan özel çevre koruma bölgesi ve turizm koruma ve geliştirme bölgesi olarak ilan edilen Adilhan Köyü’ndeki ormanlık arazideki bölge yapılaşmaya açıldı. Yapımına başlanan iki katlı betonarme müstakil evlerin inşaatı ise sürüyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Saros Gönüllüleri Gelibolu Sözcüsü ve yaşam savunucusu Tuğba Diner, yasa ve yönetmeliklere rağmen yapılaşmaya açılan bölge hakkında açıklamalarda bulundu. Diner, bölgenin yapılaşmaya açılması hakkında gerekli kişi ve kurumlara iletilmesi amacıyla dilekçelerini Gelibolu Kaymakamlığı'na ilettiklerini duyurdu.

Müberra Ulukaya, Kemal Karabulut, Cem Semercioğlu, Hasan Oğuz ve Saros Gönüllüleri Sözcüsü Tuğba Diner eşliğinde Kaymakamlık önünde açıklamalarda bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise konu hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Orman Kanunu hükümleri kapsamında T.C Orman Genel Müdürlüğü’ne, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Keşan Orman  İşletme Müdürlüğü’de gönderilmesi için Gelibolu Kaymakamlığı’na bilgi almak amaçlı dilekçelerini teslim ettik." dedi. Ceylan, konuyla ilgili gelişmelerin takipçisi olacaklarını aktardıktan sonra sözlerini sonlandırdı.

Saros Gönüllüleri’nden yurttaşlara çağrı
Bölgenin yapılaşmaya açılmasıyla doğal yapının tahrip edileceğinin altını çizen Saros Gönüllüleri ise duyurdukları metinde yapılaşmaya açılan Ormanlık arazi hakkında tüm yurttaşların duyarlı olmaları ve bölgeyle ilgili hazırladıkları örnek dilekçelerle başvuruda bulunmaları için çağrı yaptı.

Saros Gönüllüleri'nin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saros'un en bakir bölgelerinden birinde, Koru Dağlarının eteklerinde, Adilhan Köyündeki ormanlık alan; yasa, kanun, yönetmelik tanımaksızın betona ve ranta kurban ediliyor!

Keşan Orman İşletme Müdürlüğü Saros Şefliğinin sorumluluğundaki 223 nolu orman bölmesinde, Çanakkale İl Özel İdaresi dahil, herkesin gözü önünde özel çevre koruma bölgesi ve turizm koruma ve geliştirme bölgesi olarak ilan edilmiş olan Saros Körfezinin ormanlık alanında, denize sıfır noktada orman yok edilerek birçok iki katlı betonarme villa inşaatları yapılmaktadır.

Kamusal alandaki bu kıyıma ve talana dur demek ve bilgi edinmek üzere Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne, Keşan İşletme Bölge Müdürlüğüne, Orman Genel Müdürlüğü'ne ve Gelibolu Kaymakamlığı'na bilgi edinme dilekçelerimizi dün Saros Gönüllüleri olarak resmen verdik.

Bu dilekçelerimizin de birer örneklerini Saros Gönüllüleri Facebook ve Instagram hesaplarımızdan paylaştık.

Tüm yurttaşların Orman Genel Müdürlüğü'ne; bu hazırladığımız dilekçelerle başvurmalarının bir yurttaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/saros-korfezinde-denize-sifir-arazi-yapilasmaya-acildi_202242.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!