Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeniden Dönüştürülebilir Konut İçin Yeni Fikirler

Singapur Mimarlık Enstitüsü (SIA) ve İnsanlık için Habitat (Habitat for Humanity) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Lee Vakfı tarafından desteklenen "Yeniden Dönüştürülebilir Konut İçin Yeni Fikirler" Yarışması, "Architecture for Humanity: Archifest '09" kapsamında gerçekleştiriliyor. Uluslararası mimarlık yarışması, doğal afetlerin gerçekleştiği

Mimarlar Odası

Yarışma Duyuruları

Yeniden Dönüştürülebilir Konut İçin Yeni Fikirler Yeniden Dönüştürülebilir Konut İçin Yeni Fikirler
SON BAŞVURU TARİHİ 14 Eylül 2009
TESLİM TARİHİ 1 Ekim 2009
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 5 Ekim 2009
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 20 Ekim 2009
+ Ajandama Ekle

STRONG>Singapur Mimarlık Enstitüsü (SIA) ve İnsanlık için Habitat (Habitat for Humanity) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Lee Vakfı tarafından desteklenen “Yeniden Dönüştürülebilir Konut İçin Yeni Fikirler” Yarışması, “Architecture for Humanity: Archifest ‘09” kapsamında gerçekleştiriliyor. Uluslararası mimarlık yarışması, doğal afetlerin gerçekleştiği bölgelerde uygulanabilmek üzere prototip bir konut önerisinin tasarlanmasını amaçlıyor.

Dünyada her yıl meydana gelen doğal felaketler, konut ve barınma alanında yeni çözümleri gerektiriyor. Çoğu felakette, evler yıkılıyor ve geride sayısız evsiz insan bırakıyor. Bu felaketlerden sonra ilk iş, genelde çadırdan oluşan geçici barınma olanakları sunmak oluyor. İkinci aşamada bunları prefabrik evler izliyor. Kalıcı barınma olanağı, felaketin meydana geldiği günden aylar sonra uygulamaya konuyor.

Bu düşüncelerden yola çıkılarak düzenlenen “Yeniden Dönüştürülebilir Konut İçin Yeni Fikirler” Yarışması’nın katılımcılarından beklenen, ilk olarak geçici bir barınma fikri oluşturmak, daha sonra da bu fikrin kalıcı bir konut strüktürüne “geri dönüşümü”nü sağlamak olarak özetleniyor. Kalıcı konutlara dönüştürülebilen geçici barınak tasarımları için yaratıcı ve orijinal fikirleri teşvik etmeyi hedefleyen yarışmaya, amaca uygun, uygulanabilir, mobil konut örnekleri bekleniyor. Bu kapsamda ayrıca “İnsanlık için Mimarlık” temasını da tamamlayıcı tasarımlar sunulması isteniyor.

Yarışma, kriz sonrası kısa vadeli ihtiyaçların yanı sıra uzun vadede kalıcı barınma çözümlerini teşvik edecek, böylece acil durumlarda yardım sağlayacak ve sosyal ve toplumsal gelişimi bir bütün olarak ve sürdürülebilir biçimde destekleyecek konut tasarımlarına açık. “Yeniden Dönüştürülebilir Konut İçin Yeni Fikirler” Yarışması’na dünyanın dört bir yanından tüm mimarlar, tasarımcılar ve öğrenciler davetli.

Bireysel ya da ekip halinde başvurunun mümkün olduğu yarışmaya her katılımcı kişi ya da grup, en fazla üç proje gönderebilecek. Resmi dili İngilizce olan yarışmanın değerlendirme kriterleri şöyle sıralanıyor:

- Geçici bir barınaktan yeniden adapte edilerek kalıcı bir konuta dönüştürülecek olan yapıda önerilen strüktür, malzeme ve bileşenlerin yaratıcılık ve özgünlüğü.
- Önerilen tasarım ya da sistemin yaygınlaşma potansiyeli, uygulanabilirliği, taşınabilirlik ve uzun ömürlülüğü.
- Belirlenmiş bir arazi varsa, tasarım ile bağlamsal ilişkisi, uygunluğu ve fiziksel, iklimsel koşullarla ilişkisi.
- Uygun yapı malzemelerinin seçimi
- Sürdürülebilirlik ve çevresel kaygılara cevap vermesi
- Kullanım ve bakım sorunları


Yarışma Takvimi
Yarışmanın Duyurulması: 20 Ağustos 2009
Başvuru için Son Tarih: 14 Eylül 2009
Teslim Tarihi: 1 Ekim 2009, 12:00
Sonuçların Açıklanması: 5 Ekim 2009
Ödül Töreni: 20 Ekim 2009

Başvuru ücreti olmayan yarışmanın toplam ödülü, 8 bin Amerikan Doları tutarında olacak. Üç adet kazanan ve beş önerilen projenin seçileceği yarışmada ödüller, jüri tarafından paylaştırılacak . Kazanan tasarımların uygulanabilirlikleri çerçevesinde gerçekleştirilmek üzere tanıtılması ve desteklenmesi de söz konusu.

Tüm ödül sahiplerinin e-posta aracılığı ile bilgilendirileceği yarışmanın tüm başvuru projeleri, ArchiFest ‘09’da sergilenecek.

Yarışmanın şartnamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız. Daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/yeniden-donusturulebilir-konut-icin-yeni-fikirler_71701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!