Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Sonsuz Bir Artikülasyon Mekanı Olarak İstanbul” Kültür ve Mekan Buluşmaları 4. Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması Sonuçlandı

Özyeğin Üniversitesi 10. yıl etkinlikleri ve IAPS-CS Çalışma Ağı işbirliği ile düzenlenen “Sonsuz bir Artikülasyon Mekanı Olarak İstanbul” Öğrenci Fikir Yarışması sonuçlandı.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

“Sonsuz Bir Artikülasyon Mekanı Olarak İstanbul” Kültür ve Mekan Buluşmaları 4. Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması Sonuçlandı “Sonsuz Bir Artikülasyon Mekanı Olarak İstanbul” Kültür ve Mekan Buluşmaları 4. Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması Sonuçlandı

31 adet projenin katıldığı “Sonsuz Bir Artikülasyon Mekanı Olarak İstanbul” Kültür ve Mekan Buluşmaları 4. Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması'nda, 4 adet proje Eşdeğer Ödüle 2 adet proje ise Jüri Özel Ödülü'ne değer görülmüştür:

Eşdeğer Ödül - 07 Sıra No.lu 14726 Rumuzlu Proje
Gencay Çubuk; Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü


"Bir yöntem önermesi ve bu öneriyi mimari ifade araçlarını kullanarak ifade edebilmesi olumlu bulunmuştur. Balat ve Karaköy seçiminin nedenlerini açıklamasa da önerisini seçtiği mekanlarla ilişki kurarak geliştirmesi, bu sırada palimpsest ve artikülasyon kavramlarını birlikte ele alması başarılı bulunmuştur. Kentsel artikülasyon kavramını ele alış yönteminin olgunluğu nedeniyle ödül grubuna seçilmesine karar verilmiştir".

Eşdeğer Ödül - 09 Sıra No.lu 15970 Rumuzlu Proje
Bilal Uğur Liman; Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi

"Sunduğu Distopik bir gelecek senaryosunda tespit ettiği problemlere getirdiği çözüm önerisinin anlaşılırlığı ve kısa film kurgusunun başarısı nedeniyle ödül grubuna seçilmesine karar verilmiştir".

Eşdeğer Ödül - 15 Sıra No.lu 25674 Rumuzlu Proje
Nida Bilgen; İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi
Ahmet Can Karakadılar; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi


"Kamusal alanın çağdaş kentlerdeki tezahürü açısından iyi ortaya konulmuş bir proje olduğu tartışılmış, özel alanın kamusal mekanda çözülmesi üzerine söyledikleri ile tutarlı bulunmuştur. Geleceğe yönelik sosyolojik tahminleri Kurtuluş üzerinden gerçekleştirmesi ve eski dokunun yok oluşunu ele alarak incelemesi, bu incelemeyi kısa filminde anlaşılır biçimde ortaya koyabilmesi nedeniyle ödül grubuna seçilmesine karar verilmiştir".

Eşdeğer Ödül - 25 Sıra No.lu 72459 Rumuzlu Proje
Eda Hisarlıoğlu; İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi
Öykü Önal; İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi
Rezzan Hilal Güçlü; İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi

"Teknoloji ile gelişen dünyanın ortaya koyduğu kaçınılmaz durum dolayısıyla bedene eklenen uzantılar önerisi geliştirilmiş olması ve mekanla ilişki kurulması olumlu bulunmuştur. Yapıdan ziyade yapma biçimi geliştirdiği düşünülmüş, beden-mekan tartışmasını ele alması, kuramsal altyapısını desteklemesi ve İstanbul özelinde öneriler geliştiren cesur bir fikir sunması nedeniyle ödül grubuna seçilmesine karar verilmiştir.

Jüri Özel Ödülü - 04 Sıra No.lu 14161 Rumuzlu Proje
Betül Öz; Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi
İsmail Hasıryapan; Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Bahar Kurkut; Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Ruhin Alibayli; Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Hamit Özcan; Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencisi



"Hem kısa film prodüksiyonu hem de paftalarındaki görselleştirme dili ile bir öneri sunması olumlu bulunmuş, kentsel artikülasyon kavramı ile kuvvetli bir ilişki kurduğu belirtilmiştir. Ele aldığı konuyu kendine özgü ve tutarlı bir yöntemle ifade etmesi nedeniyle özel ödül grubuna seçilmesine karar verilmiştir".

Jüri Özel Ödülü - 28 Sıra No.lu 93857 Rumuzlu Proje
Merve Akdoğan; MEF Üniversitesi, Sanat,Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi
Selcen Bilgin; Sosyolog, İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Mezunu

"Proje ve kısa film ilişkisi başarılı bulunmuş, videonun sürekli tekrarlamasının nedenleri üzerine tartışılmıştır. Yapay zekanın mükemmeli üretme iddiasının cennet bahçesi kavramıyla ifade edilmesi, hikayeleştirmesinin tutarlılığı ve getirdiği eleştiri olumlu bulunmuş, ödül grubuna seçilmesine karar verilmiştir".

Tüm katılımcılar, Kültür ve Mekan Buluşmaları kapsamında yapılan atölye, makale seçkisi ve yarışma ürünlerini paylaşma üzere 16 Şubat 2018 tarihinde TAK Kadıköy’de yapılacak olan etkinliğe davetlidir.

5 Ocak 2019 ve 14 Ocak tarihlerinde düzenlenen Jüri Raporu için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/sonsuz-bir-artikulasyon-mekani-olarak-istanbul-kultur-ve-mekan-bulusmalari-4-ulusal-ogrenci-fikir-yarismasi-sonuclandi_169894.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!