Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PROSteel 2007 Çelik Yapı Tasarımı Yarışması'na Başvurular Başladı

Borusan Mannesmann ana sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya katılacak ekipler, çelik yapı malzemeleri kullanarak "Az Katlı Yoğun Konut" tasarlayacaklar.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

PROSteel 2007 Çelik Yapı Tasarımı Yarışması'na Başvurular Başladı PROSteel 2007 Çelik Yapı Tasarımı Yarışması'na Başvurular Başladı
SON BAŞVURU TARİHİ 12 Şubat 2007
TESLİM TARİHİ 26 Mart 2007
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 10 Mayıs 2007
+ Ajandama Ekle

br/>





Çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen proje yarışması PROSteel'e başvurular başladı. Borusan Mannesmann ana sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya katılacak ekipler, çelik yapı malzemeleri kullanarak "Az Katlı Yoğun Konut" tasarlayacaklar.

Öğrencilerden değişik kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan konut birimleri ve konut birimlerinden yola çıkarak değişik yerleşme dokusu alternatif çözümleri araştırmaları ve bu araştırmalarda, çelik malzemenin özellikleri ve avantajlarını vurgulamaları bekleniyor.

Yarışmaya katılan ekiplerde en az bir mimarlık ve bir inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi olması gerekiyor. Ekip üyelerinin sayısıyla ilgili bir üst sınırlama bulunmuyor. Yarışmanın ödülleri, Mayıs 2007'te sahiplerini bulacak. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 12 Şubat 2007.

PROSteel'de 1. ekibe 5.000 YTL, 2. ekibe 3.000 YTL ve 3. ekibe 2.000 YTL tutarında ödül verilecek. Ayrıca ağırlıklı olarak Borusan Mannesmann ürünlerini kullanarak proje hazırlayan bir ekibe de 4.000 YTL tutarında özel ödül verilecek. Dereceye giren ekiplerin de özel ödülü kazanabileceğini belirten Borusan Mannesmann Genel Müdürü Tayfun İşeri, bu sayede kendi ürünlerinin kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yarışma Jürisi

Prof. Dr. Harun Batırbaygil / Yıldız Teknik Üni.
Necati Çeltikçi / İnş. Y. Mühendisi
Yaşar Marulyalı / Y. Müh. Mimar (Jüri Başkanı)
Prof. Dr. İhsan Mungan / Haliç Üni.
Prof. Dr. Ali Muslubaş / Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Prof. Dr. Nesrin Yardımcı / İstanbul Teknik Üni.
Prof. Dr. Hasan Şener / İstanbul Teknik Üni.
Raportör: Beyza ATAKUL

Yarışma Takvimi

Yarışmanın İlanı : 17 Kasım 2006
Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi : 12 Şubat 2007
Soru Sorma Son Tarihi : 19 Şubat 2007
Proje Teslim Tarihi : 26 Mart 2007
Sonuçların Açıklanması : 10 Mayıs 2007

Yarışmaya Katılım Koşulları

- Üniversitelerin ve/veya denk okulların sadece Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde lisans öğrenimi gören öğrenciler yarışmaya katılabilirler (Lisansüstü öğrenim gören öğrenciler yarışmaya katılamazlar).
- Takım üyelerinin, öğrencilik durumlarını, bağlı bulundukları yüksek öğrenim kurumundan alacakları belge ile kanıtlamaları gerekmektedir.
- Yarışmaya katılacak takım en az bir mimarlık ve bir inşaat mühendisliği bölümü öğrencisinden oluşmalıdır. Takımın üye sayısında üst sınır yoktur.
- Bir öğrenci yalnız bir takımda yarışmaya katılabilir.
- Her takım yarışmaya yalnızca bir proje ile katılabilir.
- Yarışmaya katılım ücretsizdir.
- Son Başvuru Tarihi'ne kadar Kayıt Başvuru Formu'nu göndermeyen takım yarışmaya katılamaz. Başvuru Formu yarışma broşürlerinden veya www.prosteel.org adresinden sağlanabilir.
- Yarışmacılar son soru sorma tarihine kadar yarışmaya ilişkin sorularını info@prosteel.org adresine gönderebilirler. Soruların yanıtları kayıtlı bütün yarışmacıların e-mail adreslerine gönderilecek ayrıca yarışmanın web sitesinde yayımlanacaktır.

Yarışma Konusu: Az Katlı Yoğun Konut Tasarımı
Bir taraftan değişik kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan konut üniteleri ölçeğinde, diğer taraftan da konut ünitelerinden yola çıkarak değişik yerleşme dokusu alternatif çözümleri araştırılacaktır. Bu araştırmalarda, çelik malzemenin özellikleri ve avantajları vurgulanacaktır.

Kullanılacak Standart ve Yönetmelikler
Türk standartlarına göre tasarım yapılacaktır. Deprem hesaplarında ise ABYYHY, Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik (1998) kullanılacaktır.

Proje Verileri

Arsa: Tasarlanacak binanın yer alacağı arsa yarışmacılar tarafından belirlenecektir. Arsanın 1.Derece Deprem Bölgesi'nde olduğu var sayılacak, zemin koşulları Z3, kar yükü 0,75 kN/ m² , rüzgâr yükü 0,80 kN/ m² olarak öngörülerek tasarım gerçekleştirilecektir. Değişik büyüklüklerde yaklaşık 50 - 60 konut ünitelik bir yerleşme tasarlanacaktır.

Kat Sayısı: Maksimum 4 kat olacaktır. Bodrum katı (varsa) hariçtir.

Yapının Programı: Konut ünitelerinin büyüklükleri ve çeşitliliği yarışmacılara bırakılmıştır.


Projelerde Aranacak Nitelikler

- Projelerde, mimarlık ve mühendislik çözümlerinde yaratıcılık ve olgunluğun yanı sıra; mimarinin ve taşıyıcı sistemin uyum içinde olması istenmektedir. Taşıyıcı sistemin ön boyutlarının tamamlanmış, detay ilkelerinin çözülmüş olması beklenmektedir.
- Sistem seçimi, kullanılacak yapısal çelik malzemeler, kesit ve birleşim tipi seçimi serbesttir.
- Borusan Mannesman ürünleri ile ilgili bilgilere www.borusanmannesmann.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yarışmaya Katılacak Projelerin Teslim Şekli

- Her proje bir rumuzla tanımlanacaktır. Bu rumuz, 5 rakamdan oluşacak ve teslim edilen her pafta, kâğıt ve zarfın sağ üst köşesinde yer alacaktır.
- Teslim edilen pafta, kağıt ve zarfların üzerinde proje sahiplerinin kimliğini belli eden herhangi bir işaret bulunması projenin yarışmadan elenmesi için yeterlidir.

- Projeler A1 boyutunda dikine kullanılan en çok 3 pafta halinde tercihen karton veya fotoblok panolar üzerinde hazırlanmış olarak teslim edilecektir.
- Paftalarda vaziyet planı, planlar, kesitler, görünüşler, sistem detayları, maket fotoğrafları veya açıklama amaçlı perspektifler yer almalıdır. Ayrıca çelik taşıyıcı sistemi ifade eden plan, kesit, görünüş ve uygun ölçekte birleşim detaylarına yer verilecektir.
- Grafik anlatımlarda uygun ölçek ve sunum tekniği kullanılacaktır.

- Projelerin ayrıca Jpeg veya Tiff formatında (800 dpi) görsellerini içeren CD istenmektedir. CD üzerine yalnızca rumuz yazılacaktır.
- Mimarlık ve Mühendislik Açıklama Raporları, sağ üst köşesinde rumuz bulunan A4 kağıda, mimarlık ve mühendislik için ayrı ayrı hazırlanmalıdır.
- Mimarlık Açıklama Raporu, mimari tasarımın kavramsal açıklamalarını içerecek şekilde ve tek sayfa olarak hazırlanmalıdır.
- Mühendislik Açıklama Raporunda, taşıyıcı sistemin oluşturulması ve hesap yöntemleri bir tam sayfayı geçmeyecektir. Arka sayfalara ana taşıyıcı elemanların boyutlandırılmasının hesabı eklenmelidir.
- Kimlik Zarfı :
1. Takımı oluşturanların öğrencilik belgeleri,
2. Takımda yer alan her öğrencinin isim, adres, elektronik posta ve telefon bilgileri, üzerinde sadece rumuz bulunan A4 boyutunda bir kapalı içinde zarf teslim edilecektir.

Daha detaylı bilgi almak ve yarışmaya katılmak için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/prosteel-2007-celik-yapi-tasarimi-yarismasina-basvurular-basladi_49659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!