Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PEMDER Yüksek Lisans Tez Ödülleri – 2022

Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği tarafından düzenlenen PEMDER Yüksek Lisans Tez Ödülleri – 2022'nin son başvuru tarihi 30 Kasım 2022.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

PEMDER Yüksek Lisans Tez Ödülleri – 2022 PEMDER Yüksek Lisans Tez Ödülleri – 2022
İLK BAŞVURU TARİHİ 1 Kasım 2022
SON BAŞVURU TARİHİ 30 Kasım 2022
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 5 Ocak 2023
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 15 Ocak 2023
DÜZENLEYEN

PEMDER (Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği)

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

pemder.org.tr

E-POSTA

pemdernek@gmail.com

+ Ajandama Ekle

Amaç
Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği
, eğitim kurumlarımızda lisans üstü çalışma yapan bilim insanlarının uzun ve yorucu bilimsel çalışmalar sonunda ortaya koydukları tez çalışmalarının değerlerine dikkat çekmek ve bunların bilim ve meslek dünyasında daha etkin duyurulması ve tanıtılmasını sağlamak üzere 2021 yılında PEMDER Lisansüstü Tez Ödüllerini başlatmıştı.

Her yıl düzenlenmesi planlanan bu ödüller çerçevesinde Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda lisansüstü çalışma yapan öğrencilerin tezleri, PEMDER Yarışma ve Başarı Ödülleri Komisyonu’nca belirlenen akademik jüriler tarafından değerlendirilmektedir.

Ödüllerin amacı, zaten bir bilim jürisi tarafından başarılı bulunmuş tezleri irdelemek değil; belirlenen ölçütler bağlamında; özgün, güncel, kuramsal ya da uygulamaya dönük olarak, bilimsel ve toplumsal anlamda sonuçları en yararlı olabilecek tezleri belirlemektir.

Kapsam
Ödüller, lisansüstü çalışmasını ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yer alan üniversitelerdeki Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dallarında tamamlayan öğrencilerin tez çalışmalarını kapsamaktadır.

2022 yılı ödüllerine tezlerini son üç yılda (2020-2021-2022) tamamlamış olan Yüksek Lisans tez sahipleri başvurabilecektir.

Başvuru Koşulu ve Şekli

1. Yüksek Lisans tezlerini, ülkemizde ve KKTC’de yer alan üniversitelerdeki Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dallarında tamamlamış olmak gerekmektedir.

2. 2022 Yılı başvuruları 30 Kasım 2022 saat 17:00’a kadar PEMDER web sayfasında (http://pemder.org.tr/yarisma-ve-basari-odulleri) yer alan başvuru linki kullanılarak, çevrimiçi yapılacaktır. Tezlerin basılı nüshası gönderilmeyecektir.

3. Tezler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Ulusal Tez Merkezi web sayfasından (https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi) pdf olarak indirilerek gönderilecektir.

4. Tezlerde herhangi herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Ancak; tez içinde sayfa boyutunda çok küçük kalan ve okunmasında zorluk çekildiği düşünülen şekil, harita ya da fotoğraflardan önemli görülenler ayrıca gönderilebilir.

Değerlendirme
Başvurular PEMDER Yarışma ve Başarı Ödülleri Komisyonu tarafından ön denetimden geçtikten sonra oluşturulacak jürilere gönderilecektir. Jüri değerlendirmesi sonucunda ödül almaya uygun bulunanlar belirlenecektir.

Ödüller
PEMDER Lisansüstü Tez Ödüllerinin ana amacı, belirlenen ölçütler bağlamında en başarılı olduğu değerlendirilen tez sahiplerini onurlandırmaktır. Bunun yanı sıra sertifika ve para ödülü de verilecektir. 2022 yılında iki adet Yüksek Lisans Tezine Eşdeğer Başarı Ödülü verilecektir.

2022 Yüksek Lisans Tez Ödülü: Sertifika ve tez başına 2.500 TL para ödülü

Önemli Tarihler

Başvuru başlangıcı: 01.11.2022
Son Başvuru:
30.11.2022
Sonuç Açıklama:
05.01.2023
Kolokyum ve Ödül Töreni:
15.01.2023

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/pemder-yuksek-lisans-tez-odulleri--2022_193090.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!