Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nimri Kazım Hasan Bademliği Yarışması

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine açık olan "Nimri Köyü Kazım Hasan Bademliği AçıkIYarı Açık Alan ve Atölye Mekanı Tasarımı Öğrenci Mimari Proje Yarışması"nın son başvuru tarihi 28 Ekim 2022.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Nimri Kazım Hasan Bademliği Yarışması Nimri Kazım Hasan Bademliği Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 28 Ekim 2022
DÜZENLEYEN

Nimri Kullukları Sanat Projesi kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi Mimarlık Bölümleri birlikteği ile

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

mimarlik.mimarlikf.firat.edu.tr

E-POSTA

nimriyarisma@gmail.com

İLETİŞİM: Fırat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 23200 / Merkez / ELAZIĞ T. (0424) 607 83 24
+ Ajandama Ekle

YARIŞMANIN ALANI TANIMI, AMAÇ VE KAPSAMI
Elazığ ilinin Keban ilçesine bağlı Nimri Köyü’nde yer alan “Kazım Hasan Bademliği” proje çalışma alanı olarak belirlenmiştir. Yapılacak olan önerilerde etkinlikler kapsamında yazın, ilkbahar, sonbahar ve/veya kışın düzenlenen eğitim, atölye, açık hava seminer-toplantılar, Nimri Kullukları Sanat Projesi kapsamında yapılan eserleri ziyarete gelen turist kafilelerinin ağırlandığı ve yemek yenebilen bir alan, farklı disiplinlerden sanatçılara yönelik rezidans amaçlı bir çalışma - yaratım alanı, performans sanatçıları için gösteri pisti olarak her mevsimde kullanılabilecek, çok amaçlı, maksimum 75 m2 civarında bir platform ve örtü elemanı tasarımı beklenmektedir. Bu doğrultuda hem atölyelerde kullanılmak üzere hem de yılın diğer zamanlarında yerel halkın kullanabileceği oturma, bekleme, dinlenme, çeşitli işlerin yapılabileceği tezgâh alanının da düşünülmesi gerekmektedir.

Aynı zamanda yarışmacılardan yapılan üretimlerin (Resim, heykel, obje vb. gibi) kısa süreli sergilerinin yapılabileceği yarı açık sergi alanı tasarımı da beklenmektedir.

Tasarlanacak örtü elemanı, kent mobilyaları, kapalı mekanlar (alt yapı, su ve enerji kullanımı dahil) ve sergi alanlarının ekonomik, ekolojik ve sürdürülebilirlik kriterleri dikkate alınarak, bulunduğu çevre ile uyumlu yerine aitlik hissini verebilecek, yerel ve doğal malzemeler ile prefabrik, kolay ve kısa sürede uygulanabilir, coğrafi yapı ve iklim koşullarına dayanıklı ve güvenli olması, gelişme ve büyümeye elverişli esnek tasarıma sahip olması beklenmektedir.

*Açık etkinlik alanlarında doğal eğimin kullanılması, açık-yarı açık ve kapalı alanların tasarımında yerel ve doğal yapı malzemeleri ile çözümler kullanılması, arazi analizi ile güneş ışığı yönü, gölgeleme ve rüzgâr analizi, yolun konumu, mevcut ağaçların korunması, bademlikteki mevcut var olan eserlerin konumunun gözetilmesi ve bademlik alanın geneline her yıl heykel vb. sanat eserleri konulacağı kriterleri tasarımda göz önüne alınmalıdır.

Bademliğin köye yakın olan alt tarafının üzerinden Keban Barajından gelen gerilim hatları geçmektedir. Henüz teller bağlanmamış olup, tellerin altı yaşam için uygun değildir. Bu yıl yapılan 3 heykelin arkasındaki saha üzerine plan düşünülebilir. Bademlik alanı içerisinde ağaçların mevcudiyeti ile çok geniş boşluklar olmadığından, bademliğin izin verdiği büyüklükte yapı yapılması düşünülmelidir, gerekirse yapılar parçalı halde modüler olarak tasarlanabilir.

Kapalı alanlar: 

- Çok amaçlı oda: Maksimum 50 m² esnek, dönüşebilir, açık mekanlar ile etkileşimli çok amaçlı kullanılabilecek bir mekan tasarımı beklenmektedir. Etkinlik katılımcılarının kullanımı amaçlı masasandalye-çadır-bavul, temizlik ürünleri, mutfak erzak ve genel malzeme depo alanı; Nimri Kulluklarını ziyarete gelen turistlere satış yapılacak köylülerin ürünleri için depolama alanı da kurgulanmalıdır.

- Mutfak: Katılımcılara ve Nimri Kulluklarını ziyarete gelen turistlere hizmet verme amacıyla yemek pişirme imkanı olan, içinde buzdolabı, fırın, ocak, bulaşık makinası, eviye, aspiratör ile mutfak tezgahı ve dolaplarının yer aldığı maksimum 15 m² bir mekan tasarlanmalıdır.

- Islak Mekanlar:

Kadınlar için: 2 klozet wc kabin, 2 lavabolu banyo tezgahı, 2 duş, 1 boş tezgah (makyaj, çantaeşya koyma), soyunma bankı, soyunma dolapları. Minimum 20 m², maksimum 30 m² boyutlarında olmalıdır.

Erkekler için: 1 klozet wc kabin, 2 pisuar, 2 lavabolu banyo tezgahı, 2 duş, soyunma bankı, soyunma dolapları. Minimum 20 m², maksimum 30 m² boyutlarında olmalıdır.

Açık / Yarı Açık Alanlar: Öğrenciler ve profesyonel usta - ekipler ile yerinde uygulanacaktır.

Kapalı Alanlar: Profesyonel usta ve ekipler ile yerinde uygulanacaktır.

- Yapı tasarımı gerçekleştirilirken toplam metrekare %10 azaltılabilir veya arttırılabilir.

YARIŞMANIN TÜRÜ ve ŞEKLİ
İstanbul Teknik Üniversitesi
ve Fırat Üniversitesi öğrencilerine yönelik olan mimari proje yarışması; tasarım, uygulama projesi geliştirme ve yerinde uygulamayı kapsamaktadır. Yarışma süreci, tasarım ve uygulama atölyesi ile desteklenecektir. Jüri değerlendirmesinde sonra seçilen proje uygulama atölyesi ile birlikte detaylandırılıp sonuçlanacaktır. Yarışmaya öncelikle mail yoluyla başvuru yapılacaktır. Seçilen öğrencilerden gruplar oluşturulacak ve atölye süreci başlayacaktır. Proje tasarımına yönelik olan 9-11 Aralık 2022 tarihli bu atölyede, gruplar proje önerilerini geliştirecek ve 11 Aralık 2022 tarihinde yarışma jürisi tarafından değerlendirilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI

- Yarışma İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fırat Üniversitesindeki mimarlık bölümüne kayıtlı lisans ve lisansüstü öğrencilerine açıktır.

- Katılımcılar yalnızca bir proje ile katılım sağlayabilirler.

- Katılımcılar yarışmaya bireysel başvuru yapacaktır. Başvurular “nimriyarisma@gmail.com” e posta adresine içeriği “ad-soyad, iletişim bilgileri, portfolyo ve öğrenci belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)” olacak şekilde iletilecektir.

- Katılımcılar belirlendikten sonra ekipler oluşturulacak ve yarışma süreci başlayacaktır. Ekip sayısı 3 kişi ile sınırlıdır. Ekip üyeleri içerisinde iki üniversiteden de en az birer öğrenci bulunması gerekmektedir.

- Yarışmaya katılan her projede özgünlük ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olma koşulu aranmaktadır.

- Yarışmaya katılım ücretsizdir.

- Yarışma şartnamesinde belirtilen “Yarışma Takvimi’ne” tüm katılımcıların dikkat etmesi ve belirtilen tarihlere uymaları ve atölye çalışmalarına katılmaları beklenmektedir.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Yüksel Demir, Prof. Dr., Jüri Başkanı, İTÜ; Ahmet Gün, Dr. Öğr. Üyesi, İTÜ; Oğuz Haşlakoğlu, Doç. Dr., İTÜ; Hüsamettin Koçan, Prof. Dr., Ressam, Akademisyen; Kenan Öztürk, Dr. Tarihçi, Sanat Yönetmeni; Özgül Öztürk, Mimar, Döngüsel Tasarım; Hasan Polat, Dr. Öğr. Üyesi, FÜ

*Alfabetik olarak soy isime göre sıralanmıştır.

Raportörler: Ümit Arar, FÜ; Ekin Ünlü, Arş. Gör., İTÜ

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmanın ilanı: 12 Ekim 2022, Çarşamba
Soru sorma için son tarih:
21 Ekim 2022, Cuma, Saat: 17:00’a kadar
Yanıtların ilanı:
23 Ekim 2022, Pazar
Son Başvuru Tarihi:
28 Ekim 2022, Cuma, Saat: 17:00’a kadar (Başvuru sayısının fazla olması durumunda; Portfolyo, Transkript vb. dökümanlar başvuru sahiplerinden talep edilebilecektir.)
Ön Başvuru Değerlendirme Sonucu ilanı:
31 Ekim 2022, Pazartesi

Atölye 1:
Önerilerin geliştirilmesi ve sunum aşaması:
9 Aralık 2022, Cuma - 11 Aralık 2022, Pazar

Jüri değerlendirmesi: 11 Aralık 2022, Pazar
Uygulama detayları:
27 Ocak, Cuma

Atölye 2:
Kazanan önerinin uygulanması:
Daha sonra ilan edilecektir.

Ödül töreni ve açılış: Daha sonra ilan edilecektir.

YARIŞMANIN ÖDÜLÜ
Yarışma kapsamında birinci olacak ekibe 15.000 TL ödül verilecektir. Ayrıca kazanan proje yerinde uygulanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/nimri-kazim-hasan-bademligi-yarismasi_192849.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!