Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İMMİB 2011 Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl 7.'si düzenlenen yarışmada ürünler, inovasyon, ihracat potansiyeli, estetik, işlevsellik, gerçekleştirebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik kapsamında, dünyaca ünlü tasarımcılar ve Türkiye sanayisinin önde gelen endüstricilerinin yer aldığı jüri heyeti tarafından değerlendirildi. 4 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya başvuran 452

yapi.com.tr / AA
İMMİB 2011 Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl 7. düzenlenen geleneksel 'İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri 2011 Endüstriyel Tasarım Yarışması' ödül töreni, 03 Nisan Salı akşamı  Bahçelievler İMMİB Tasarım ve Teknoloji Anadolu Meslek Lisesi'nde yapıldı. Yarışmada ürünler, inovasyon, ihracat potansiyeli, estetik, işlevsellik, gerçekleştirebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik kapsamında, tasarımcılar ve Türkiye sanayisinin önde gelen endüstricilerinin yer aldığı jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Dört farklı kategoride düzenlenen yarışmaya başvuran 452 tasarımdan 32 tanesi ödüllendirildi. Yarışmanın profesyonel dalda birincilerine 15'er bin lira, öğrenci dallarının birincilerine ise 7'şer bin lira para ödülünün yanı sıra yurt dışında 2 yıllık eğitim ve çeşitli fuarlara İMMİB'in davetlisi olarak katılma imkanı kazandı.

'Metalden Mamül Ürünler' kategorisinin 'profesyonel' dalında Tahsin Emre Eke, 'ZigZag' isimli tasarımıyla, öğrenci dalında ise Okan Saatçı, 'Dav-Oc' isimli tasarımıyla birinci oldu.
    
Yarışmanın 'Plastik Mamül Ürünler' kategorisinin 'profesyonel' sınıfında Burak Küre ve Alize Çetinbaş 'Hooked' adlı tasarımıyla; 'öğrenci' sınıfında ise Enes Büyüktopbaş ve Hande Özgeldi 'Soysoy' isimli tasarımıyla birinciliğe layık görüldü.

'Elektrikli Küçük Aletler' dalının 'profesyonel' kategorisinde Dilara Kan ve Burak Hündür 'İnteraktif Ocak' isimli tasarımıyla; 'öğrenci' sınıfında da Enes Büyüktopbaş ve Hande Özgeldi 'Keyfin' adlı tasarımıyla birinciliğe değer bulundu.

'Konsept 2011: Plastikten Mamul Ürünler' kategorisinin 'profesyonel' dalında Teberday Gurbey 'Koru' adlı tasarımıyla; 'öğrenci' dalında ise Selen Sarıel 'HAG-Salata Hazırlama ve Servis Seti' tasarımıyla birinciliğe layık görüldü.


    
Rutine dur diyecek tasarımlar

Ödül töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yarışmada üretilen tasarımların yeniliklere kapı açacağını ve rutine dur diyeceğini belirtti. Türkiye'nin ihracat rakamlarına ulaşmasında tasarım ve markanın önemine işaret eden Büyükekşi, ''Yarışmalar, kömürün elmasa dönüşmesi gibi parlak beyinleri ortaya çıkarıyor. Hedeflerimize ulaştırabilecek önemli bir adım. Meclisimiz tasarıma çok önem veriyor. Tasarım yarışmaları sektörümüze dinamizm katıyor, rekabeti geliştiriyor. Artan ihracat rakamlarıyla Türkiye bölgenin, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri de (İMMİB) Türkiye'nin parlayan bir yıldızı. Bu yarışmaların Türkiye'nin ihracat hedeflerine ulaşmasında büyük katkısı var'' diye konuştu.
    
''Üretimi özgün yapan ve farklılaştıran unsur tasarımdır''
    
Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız ise İMMİB'in teoriden pratiğe geçtiğini ve endüstri ile okulu birleştirdiğini,belirterek İMMİB'e teşekkür etti. Bu eserlerle Türkiye'de yıllardır kullanılacak ve ülke için değer yaratacak eserler kazanıldığını vurgulayan Altunyaldız, yarışmanın gelenekselleşerek yetenek avcılığına soyunduğunu ve bu yetenekleri ülkeye kazandırdığını aktardı. Altunyaldız, ''Türkiye'de üretim çok değerlidir. Türkiye'nin üretim ülkesi olmaya rekabetçi olmaya devam edeceğiz. Üretimi özgün yapan, katma değer yapan ve onu farklılaştıran unsur tasarımdır. Türk tasarımının bir adım sonrası Türk markasıdır. Tasarım olmadan markalaşmak mümkün değil'' şeklinde konuştu.
    
''Geleceği kuracak olan tasarımcılardır''
    
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ihtiyaç duyulan şeyin fikri yaratmak ve arkasında desteği bulmak olduğunu bu yarışmada ikisinin de bulunduğunu kaydetti. Tasarımın geleceğe dair önemine dikkat çeken Mutlu, ''Geleceği kuracak olan tasarımcılardır. Geleceğin yolu onlardan geçiyor. 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için daha fazla daha fazla marka yaratmak amaçlayan sanayicinin tasarımcılara ihtiyacı var. İstanbul bir moda veya üretim merkezi olmaktan ziyade bir tasarım şehri de olacak'' diye konuştu.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/immib-2011-endustriyel-tasarim-yarismasinda-oduller-sahiplerini-buldu_91423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!