Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak' Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Genç mimar, iç mimar ve tasarımcıların Türk doğal taşlarına yönelik farkındalıklarının artırılması ve yaratıcılıkla yeniden değerlendirilen doğal taşlardan sürdürülebilir ürünler tasarlanmasını hedefleyen 'Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak' isimli tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Yarışma Sonuçları

'Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak' Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu 'Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak' Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Genç mimar, iç mimar ve tasarımcıların Türk doğal taşlarına yönelik farkındalıklarının artırılması ve yaratıcılıkla yeniden değerlendirilen doğal taşlardan sürdürülebilir ürünler tasarlanmasını hedefleyen 'Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak' isimli tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı mali desteğiyle gerçekleştirilen “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı proje kapsamındaki yarışmanın ödül töreni, 8 Haziran Cuma günü İstanbul Modern’de gerçekleştirildi.

TweakTweak64 başvurunun yapıldığı yarışmanın birincisi, TWEAK adlı bisiklet parkı tasarımlarıyla, MSGSÜ Endüstriyel Ürün Tasarımı Bölümü’nden Yusufhan Doğan, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü’nden Mustafa Özkurt ve Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Ali Can Erdal oldu. Ekip 12 bin TL ödül aldı. Ödül töreninde; ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü verildi. Ayrıca 5 adet 2 bin TL’lik mansiyon ve toplam 2 bin TL’lik satın alma ödülü de sahiplerini buldu.

Yarışma kapsamında genç tasarımcılardan; alışveriş merkezleri, havaalanları, dış cephe kaplama, banyo ve bahçe peyzajı gibi alanlarda günlük yaşamda kullanılabilecek, üretilebilir, özgün tasarımlar ve ürünleri doğal taşla tasarlamaları istendi. Yarışmaya, Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Meslek Yüksek Okullarından ön lisans öğrencileri başvurdu. Tasarımlar; MSGSÜ öğretim üyeleri ile tasarım ve mimarlık camiasından konularında uzman ve seçkin kişilerin yer aldığı 15 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Her hava koşuluna uygun, bakım istemeyen bisiklet parkı TWEAK

Yarışmanın birincisi; MSGSÜ Endüstriyel Ürün Tasarımı Bölümü’nden Yusufhan Doğan, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü’nden Mustafa Özkurt ve Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Ali Can Erdal’ın ortak tasarımları olan TWEAK oldu. TWEAK, şehirlerde artan ve giderek artması hedeflenen bisiklet kullanımıyla birlikte bisiklet parklarına daha çok ihtiyaç duyulacağı düşüncesinden hareketle tasarlandı. Tekli ve çoklu kullanıma uygun olan TWEAK, farklı çizgilere ve düzenlemelere uyum sağlayabilen, hava şartlarına dayanıklı ve minimum düzeyde bakım isteyen bir ürün…

Doğal taş atıklarının dokunulmaz doğallığa dönüşmüş formu PROFORMALIN

MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü’nden Kemal Şahin Yılmaz’ın PROFORMALIN adlı tasarımı ikinci oldu. Yılmaz’ın “Dokunulmaz doğallık” olarak tanımladığı PROFORMALIN, dış cephe, duvar, yer döşemesi, bahçe peyzajı, aydınlatma ve zemin-iç mekan aydınlatma, bölücü ve tavan olarak kullanılabiliyor. Pleksiglas kalıp içine doğal atık taş parçaları ile uygulanmış olan PROFORMALIN, birbirinden farklı boy ve çeşitteki taşları hem bir araya getirerek tek bir blok oluşturuyor hem de doğal taşı koruma altına alıyor.

PROFORMALINPROFORMALINDuvar üzerindeki aydınlatma önüne uygulanan bloklar ile mekan içerisindeki aydınlatma seviyesinin yönü, blokların sayısı ve dizilimi değiştirilerek kontrol edilebiliyor. Pleksiglas’ın ışığı yansıtma özelliği ile atık doğal taş parçalarının dağınık dizilimi ve taş yüzeylerinin yansıtıcı özelliği sayesinde ışığın dağılımı sağlanıyor.

Taşınabilir radyatör WARM-TOUCH ile üşümeye son

Yarışmada üçüncü olan İTÜ Mimari Tasarım Bölümü öğrencisi Refiye Funda Doğru, temelinde granit plakalardan oluşan bir radyatör olan WARM-TOUCH’ı tasarladı. WARM-TOUCH’ı sıradan radyatörlerden ayıran en büyük özelliği, kullanıcıya “taşınabilir ısı” sağlaması…

WARM-TOUCHWARM-TOUCHGövdesinden ayrılabilen üç farklı boya sahip 9 plaka ve sayısı artırılabilen SPA taşları sayesinde, ihtiyaca göre istenilen plaka alınıp sahip olduğu ısı başka bir noktada değerlendirilebiliyor. Granitin ısı tutucu özelliği sayesinde plakalar uzun süre sıcaklıklarını koruyabiliyor. Mevcut her tesisata kolaylıkla uygulanabilen WARM-TOUCH, üşüyen eller ve ayaklar, regl sancıları, soğuyan içecekler, kas ağrılarına birebir…

5 ekip mansiyon ödülü aldı

Yarışmada mansiyon almaya hak kazanan tasarımlar ise Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencilerinden Büşra Nur Güleç ve İsmail Arpacı’nın SEBLEVİ, MSGSÜ Seramik ve Cam Tasarımı bölümü öğrencilerinden Yahya Kemal Suyabakan ve Ümran Açıkgöz’ün dış cephe kaplama tasarımı, İTÜ Makine Mühendisliği’nden Erhan Ulusoy ve MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü’nden Oğuzhan Abdik’in PLAQUE, MSGSÜ Endüstriyel Ürün Tasarımı Bölümü’nden Büşra Mehlike Kurt, Sencer Özdemir ve Fulya Certer’in AQUADOT ve yine aynı ekibin VESUVIO adlı eserleri oldu. 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/dogal-tas-kullaniminda-ezberleri-bozmak-yarismasinda-oduller-sahiplerini-buldu_100497.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!