Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aselsan Rehis Kampüsü'ne WA Ödülü

Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan Aselsan Rehis Kampüsü, World Architecture Community'nin 14. dönem ödül programında yer almayı başardı. WA fahri üyelerinin oylarıyla belirlenen WA Ödülleri'ne bu yıl toplam 19 yapı değer görüldü.

yapi.com.tr

Ödüller

Aselsan Rehis Kampüsü'ne WA Ödülü Aselsan Rehis Kampüsü'ne WA Ödülü

Ankara Gölbaşı’nda toplam 90 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Aselsan Rehis Kampüsü; ofis, üretim ve sosyal tesislerden oluşan farklı işlevli yapıları birarada bulundurmaktadır. Yerleşkede bulunan yapıların tümü, uluslararası standartta birçok üst düzey teknik ihtiyaca ve mühendislik gereksinimine cevap verecek nitelikte tasarlanmıştır.

Cephede bulunan ve binaları birbirine bağlayarak ortak bir mimari dil oluşturan 18.65 metre yüksekliğindeki çelik arkad elemanlar, 585 metre boyunca devam eder. Konya yolu hız ve mesafe ölçeği ile ilişkilenen bu arkad, binaları birbirine bağlayarak ortak bir mimari dil elde edilmesini sağlar. Ayrıca tüm kompleks boyunca mimari tasarımın parçası haline getirilen peyzaj, cephe-gölge-renk-ritim-doku tasarımı ile birlikte ele alınmıştır.

World Architecture (WA) Ödülleri hakkında:
Uluslararası ölçekli bir veritabanı ve forum olan World Architecture  tarafından verilen "WA Awards" (WA Ödülleri), çağdaş mimarlık çevresinin gözden geçirilmesini sağlayan önemli mimarlık çalışmalarını ön plana çıkarır ve yayınlar. Mimarlık çalışmalarında teori ve pratik arasındaki boşluğa dikkat çeken WA, bu konudaki tartışmalara zemin hazırlayan ürünleri ödüllendirmektedir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/aselsan-rehis-kampusune-wa-odulu_116105.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!