Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil Sarıya Döndü

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Ayvalık’taki Şeytan Sofrası’nı da kapsayan Tabiat Parkı’yla ilgili yeni revizyon imar planı tartışma yarattı. 1994 yılındaki planlarda yeşil alan olarak belirlenmiş yerlerin renginin, yenisinde sarıya döndürüldüğünü belirten meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler, bakanlık uygulamasına karşı ortak

Cumhuriyet EGE
1 Yeşil Sarıya Döndü

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Ayvalık’taki Şeytan Sofrası’nı da kapsayan Tabiat Parkı’yla ilgili yeni revizyon imar planı tartışma yarattı. 1994 yılındaki planlarda yeşil alan olarak belirlenmiş yerlerin renginin, yenisinde sarıya döndürüldüğünü belirten meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler, bakanlık uygulamasına karşı ortak mücadele kararı aldı. CHP’li Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Herşey plan notlarında gizli. Haritanın yeşilden sarıya dönmesi niyeti ortaya koyuyor” dedi.

Küçükköy Belediyesi, plana karşı sivil toplum örgütleri ve akademisyenleri harekete geçirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda belediyede düzenlenen toplantıda konuşan Küçükköy Belediyesi Kalkınma Eylemi Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Atilla Denizalp, Ayvalık’ta, Milli Parklar listesinde olmayan 17 kuş türünün bulunduğunu söyledi.

Ayvalık Deniz Ticaret Odası Başkanı Ali Sadan da, yeni planın notunda, “Hazine arazileri Maliye Bakanlığı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı’ndan habersiz satılamaz” ifadesinin bulunduğunu anımsatan Sadan, “Bu haberli satabiliriz anlamına geliyor. Sermaye sahiplerinin satın aldığı arazilerin kıyıları askeriye tarafından kontrol altına alınmıştır. Tabiat Parkı ile kullanımı kısıtlanmış küçük parça arazilerin büyük sermaye sahiplerince tek tek toplanması endişe verici” diye konuştu.

‘Yapılaşmaya karşıyız’

Belediye Başkanı Mesut Ergin de, “Her şey plan notlarında gizli. Yeni haritanın yeşilden sarıya dönmesi niyeti açıkça ortaya koyuyor. Meclisten hukuki mücadele için yetki aldık. Sahip olduğumuz değerlerin ortaya çıkarılması gerekir. Sosyolojik farkındalıktan sonra koruma ve ekonomik değer elde edilmeli. Korumacılık turizm, tarım gibi unsurları da beraberinde getiriyor. Sarımsaklı’nın konuta ihtiyacı yok. Ev almak isteyen gelsin bin tane satılık yazlık var, onları alsın. Biz belediye olarak yapılaşmaya karşıyız” dedi.

Ankara Üniversitesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Cengiz Türe de, “Burası bilimsel ve eğitim çalışma merkezi olursa kendiliğinden koruma altına alınır. Kavgayla çözülmez. Yeşilden sarıya döndürülmüş bir harita artık korumaya değer bir bölge olmadığını gösteriyor. Durumun vehameti ortada” yorumunu yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-sariya-dondu_75073.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • KONUNUN TÜM KÜÇÜKKÖYDE YAZLIKÇI VEYA DEVAMLI OTURANLARLA PAYLAŞILMASI VE SARIYA DÖNME PLANI HK.DETAYLI BİLGİ VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR. ZATEN YANGINLA GÜZELİM ORMANLAR YEŞİLLER SARIYA DÖNDÜ. HALK OLARAK DA YEŞİLİN KORUNMASI İÇİN GEREKENİ YAPMALIYIZ. KORUMA ALANI OLMALI YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!