Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yenilenebilir Kaynaklarla Enerji Çeşitlliği Gerekli

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç, milyonlarca senede birikmiş olan fosil yakıtları mecbur olmadıkça kullanmamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji tüketiminde çeşitlilik yaratmak gerektiğini bildirdi.

Hürriyet Gazetesi
1 Yenilenebilir Kaynaklarla Enerji Çeşitlliği Gerekli

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç, milyonlarca senede birikmiş olan fosil yakıtları mecbur olmadıkça kullanmamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji tüketiminde çeşitlilik yaratmak gerektiğini bildirdi.

ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Vişnelik Tesislerinde dernek üyeleri ile "Toplum ve Enerji-Yenilenebilir Enerji" konulu bir söyleşi yapan Prof. Dr. Sadık Kakaç, Türkiye’de enerji çeşitliliğinde şu anda kömür, doğal gaz ve hidrolik santraller ile enerji talebinin büyük bir yüzdesinin karşılandığını, bunlara ek olarak, ihmal edilebilecek derece biyokütle, jeotermal ve güneş enerjisi kullanıldığını söyledi.

Alternatif kaynaklar şart

Modern yenilenebilir enerji kaynaklarının şu anda ihmal edilebilir mertebede kullanıldığına işaret eden Kakaç, yenilenebilir enerji kaynakları arasında ileri biyo yakıtlar dahil, yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji arzındaki yüzdesini hızla geliştirmek ve düşük karbon emisyonlu teknolojilerine yer vermenin, enerji sürekliliği açısından ve karbondioksit emisyonlarını azaltmak bakımından önem taşıdığını vurguladı.,

Petrol alternatifleri için kaynaklar bulmak gerektiğini belirten Kakaç, Türkiye’de hidro-güç dışında, yenilenebilir kapasitede kayda değer artış olabilmesinin, ancak girişimci politikalara ve yapılacak teşviklere bağlı olabileceğini söyledi.

Yenilenebilir enerji kaynakları içinde en uygun olanların hidro, rüzgar, jeotermal, güneş ve biyokütle olduğuna işaret eden Kakaç, yenilenebilir kaynakların ilk yatırım maliyetlerinin yüksek olduğunu ve sürdürülebilir bir enerji olmadığı için bunların fosil yakıt santralları ile desteklenmesi gerektiğini de kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenilenebilir-kaynaklarla-enerji-cesitlligi-gerekli_73299.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sevgili kardeşim, Dünyamızın 3/4 ü sularla kaplıdır. Denizlerde oluşan dalgaların enerjisi Dünya Enerji ihtiyacının 1.000.000 mislini verebilecek güvenilir bir enerji kaynağıdır. Lütfen Dalga Enerjisini de telaffuz etmeye başlayın. Diliniz ŞİŞMEZ. www.dalgaenerjisi.com Saygılarımla, Metin ÇOKAN YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!