Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yatırımcının Çekim Merkezi

PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Urban Land Institute (ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Raporu 2010 Avrupa’ raporuna göre İstanbul ile ilgili olarak 2009’un zor bir yıl olduğu, ancak 2010’la birlikte sektörde istikrarın sağlanmaya başlandığı kaydedildi. İstanbul ve Türkiye konusunda özellikle yerel yatırımcılar

Cumhuriyet Gazetesi
Yatırımcının Çekim Merkezi

PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Urban Land Institute (ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Raporu 2010 Avrupa’ raporuna göre İstanbul ile ilgili olarak 2009’un zor bir yıl olduğu, ancak 2010’la birlikte sektörde istikrarın sağlanmaya başlandığı kaydedildi. İstanbul ve Türkiye konusunda özellikle yerel yatırımcılar çok iyimser konuşurken, uluslararası yatırımcılarda biraz daha temkinli bir iyimserlik söz konusu. Avrupalı yatırımcılar İstanbul’da, gayrimenkul yatırımı açısından en çok perakende sektörüne sıcak bakıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 28.3’ü perakende alanında gayrimenkul alımı tavsiyesinde bulunurken, yüzde 19.8 oranla ofis ve konut alımı önerisi geldi.

Rapora göre “Gelişme Beklentileri”nde İstanbul birinci sırada yer alıyor. İstanbul’u Münih, Hamburg, Varşova, Londra ve Zürih izliyor. Küresel krizin etkilerinin sürdüğü bir dönemde gayrimenkul yatırımcıları Almanya, Fransa, İngiltere gibi daha geniş ve riski düşük piyasalara yönelse de uzun vadede potansiyeli nedeniyle Türkiye ve İstanbul cazibesini koruyor. Türkiye’nin genç nüfusu ve ekonomik büyüme beklentileri İstanbul’a olan ilginin temel nedeni. “Yeni Gayrimenkul Alımı” tercihlerinde ilk sırada Londra, ikinci sırada Münih, üçüncü sırada Hamburg, dördüncü sırada Paris, beşinci sırada İstanbul bulunuyor.

ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, “İstanbul özelinde Türkiye’nin bu raporda yer almasının ülkemiz için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sonuç, özellikle kentsel dönüşüm projeleri, konut, ofis, otel, alışveriş merkezi, lojistik ve enerji yatırımları potansiyeli açısından ülkemize yönelik fırsatların hâlâ devam ettiğini gösteriyor” dedi.

İstanbul’un 7. sırada yer aldığı “Yatırım Beklentileri”nde ise ilk sırada Münih bulunuyor. Bunu Hamburg, Paris, Londra takip ediyor. ULI Yunanistan Başkanı George Kaburopulos konu ile ilgili olarak İstanbul’un çok hızlı büyüyen ve yabancı yatırıma açık bir şehir olduğunu ifade etti. Türkiye’de hâlâ altyapı açısından yapılacak şeyler bulunduğunu söyleyen Kaburopulos, “Bence İstanbul’un gayrimenkul piyasasının önünde aşılması gereken tek şey bu altyapı yatırımlarının arttırılması ve bu arazinin daha çekici kılınması” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirimcinin-cekim-merkezi_77408.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!