Eğer akşamları salonda değil de yatak odanızda vakit geçiriyorsanız mutlaka ufak tefek çöpler çıkartıyorsunuzdur. Bir soda şişesi, çikolata paketi veya ojeli pamuklar… Bu çöpleri mutlaka temizleyin.
Kitaplarınız için ayrı bir alan yaratın Kitaplarınızı yatak odanıza değil de çalışma odanıza yerleştirin. Yatak odanızda bulunan fazla sayıda kitaplar hem uykunuzu etkileyebilir hem de geniş bir rafa sahip değilseniz odanızın dağınık görünmesine neden olabilir.
Giymediğiniz kıyafetlerden kurtulun Dolabınızda yıllardır elinizi dahi sürmediğiniz çok sayıda kıyafet vardır. Bir gününüzü dolap temizliğine ayırarak son bir yıl içinde giymediğiniz tüm kıyafetlerinizi ayıklayın. Giymediğiniz kıyafetleri geri dönüşüm noktalarına götürebilir veya ihiyacı olan birine bağışlayabilirsiniz.
Günü geçen makyaj malzemelerinizi çöpe atın Yüksek meblalar ödeyerek aldığınız her kozmetik ürününün bir son kullanma tarihi bulunuyor. Düzenli olarak her gün makyaj yapan biri değilseniz bu ürünleri son kullanma tarihine kadar bitirmeniz pek mümkün değil. Atmaya kıyamadığınız bu kozmetik malzemeleri son kullanma tarihi geçtikten sonra cildinize zarar verin. Odanızın da darmadağınık görünmesine neden olur. En yakın zamanda kozmetik ürünlerinizi son kullanma tarihlerine bakarak düzene sokun.
Çamaşır sepetini banyoya taşıyın Kirli çamaşırlarınızı koyduğunuz çamaşır sepetlerini yatak odanızda değil de banyoda tutun. Böylece kirli çamaşırların yaydığı kötü enerjinin uyku kalitenizi düşürmesine izin vermemiş olursunuz.
Cep telefonları uykuyu bölüyor Kaliteli bir gece uykusu için cep telefonlarınızı yatak odanızdan uzak tutmanız gerekiyor. Telefondan yayılan radyasyon uyku kalitenizi ciddi oranda etkiliyor.
Kaynak: Hürriyet
|