Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yaşam Kazanacak

İstanbul trafiğini rahatlatacağı gerekçesiyle boğaza yapılmak istenen 3. köprünün İstanbul’a ihanet olacağını söyleyen 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, köprü yapımına karşı Beykoz Belediyesi önünde eylem yaptı. Yoğun yağmura rağmen Beykoz meydanında bir araya gelen Beykozlular alkışlar ve sloganlarla belediye binasına kadar yürüyerek burada

Evrensel Gazetesi
1 Yaşam Kazanacak

İstanbul trafiğini rahatlatacağı gerekçesiyle boğaza yapılmak istenen 3. köprünün İstanbul’a ihanet olacağını söyleyen 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, köprü yapımına karşı Beykoz Belediyesi önünde eylem yaptı. Yoğun yağmura rağmen Beykoz meydanında bir araya gelen Beykozlular alkışlar ve sloganlarla belediye binasına kadar yürüyerek burada yaptıkları basın açıklamasıyla yapılmak istenen köprüyü protesto etti. Yürüyüş sırasında sık sık “Köprüyü yapanlar memleketi satanlar” sloganları atıldı.

Platform adına açıklamayı okuyan Beykoz Tüketiciler Derneği Şube Başkanı Aysel Can Ekşi, köprünün yapımı sırasında ağaçların kesilerek ormanların yok edileceğini ve buradaki canlıların yaşam alanlarının yok olacağını belirtti. Köprünün yapılacağı söylenen alanların su toplama havzaları olduğunu ifade eden Ekşi, köprünün yapılmasıyla birlikte oluşacak yapılaşmanın buradaki su havzalarını yok edeceğini dile getirdi. Köprü nedeniyle kentsel dönüşüm adı altında buralarda yaşayan insanların evlerinin yıkılacağını söyleyen Ekşi, buralarda yaşayan halkın barınma hakkının elinden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ekşi, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde boğaza 3’üncü bir köprü yapılmasının felaket olacağını ifade ettiğini ancak başa geçtiğinde söylediği lafları bir anda unuttuğunu dile getirdi. Köprünün İstanbul’un trafik sorununu çözmeyeceği, aksine daha da içinden çıkılmaz bir durum yaratacağı ifade edilen açıklamada çözümün toplu taşımacılıkta ve raylı sistemde olduğuna dikkat çekildi.

Yoğun yağmura rağmen yaşam haklarına sahip çıkmak için eyleme çoluk çocuk, genç yaşlı katılan Beykozlular 3. köprünün yapılmasına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ettiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yasam-kazanacak_65284.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 3. köprü fikri doğal-tarihi özelliği olan İstanbul'un yokoluşunun adımlarındandır... Geleceğe daha güzel İstanbul-Türkiye bırakmak hepimizin sorumluluğu... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!