Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Yapılanmanın Denetimi için Platform Kurulmalı”

Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Afet Eylem Planı’nı açıkladı. Planda, yeniden yapılanma sürecinin denetlenmesi amacıyla platform kurulması gerektiği belirtildi.

yapi.com.tr
“Yapılanmanın Denetimi için Platform Kurulmalı”

Toplam 101 kent konseyini bünyesinde barındıran Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin dönem başkanlığı, 18 Mart’ta düzenlenecek devir teslim töreninin ardından Ankara Kent Konseyi Birliği’ne geçecek.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; devir teslim töreninden önce gazeteciler ile bir araya gelen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, kent konseyleri için öneri niteliğinde olan Afet Eylem Planı hazırladıklarını duyurdu.

Birliğin hazırladığı Afet Planı’nda, özetle şu maddeler yer aldı:

• Kent Konseyi bileşenlerinin akademisyen ve mesleki uzman üyelerinden oluşan, yerelde ve Türkiye genelinde afet ve özellikle deprem konusundaki konuları gündemde tutacak bir Bağımsız Afet Şurası oluşturulması.

• Kentteki tüm afetlerin bilgi, belge deneyimlerinin biriktirileceği, afet konusunda farkındalık oluşturulacak Afet Arşiv ve Müzesi’nin kent konseylerinin paydaşı olarak açılması.

• Afet bölgesinde ve yakınında, uzman kuruluşlardan eğitim alarak hazırlıklı hale getirilmiş, Kent Konseyi gönüllüsü vatandaşlardan oluşan bir Mahalle Gönüllüleri Ağı oluşturulması.

• Yeniden yapılanma sürecinde uygulanacak planlama çalışmalarının ve yapılaşmanın izlenmesi, denetlenmesi ve tasarım desteği sağlanması amacıyla bir Yeniden Yapılanma Kitle Tasarım Platformu oluşturulması.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilanmanin-denetimi-icin-platform-kurulmali_195022.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!