Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yapı Fuarı İstanbul 2010 Kapılarını Açtı

Türk yapı sektörünün buluşma noktası Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları'nın ilk ayağı ve gelişen Türk yapı pazarına ulaşmanın en etkili yolu olan Yapı Fuarı İstanbul 2010 başladı. Açılışı, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Faruk Karabel, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Orhan Turan ve Yapı-Endüstri Merkezi

yapi.com.tr
Yapı Fuarı İstanbul 2010 Kapılarını Açtı

ürk yapı sektörünün buluşma noktası Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları'nın ilk ayağı ve gelişen Türk yapı pazarına ulaşmanın en etkili yolu olan Yapı Fuarı İstanbul 2010 başladı. Açılışı, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Faruk Karabel, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Orhan Turan ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol tarafından yapılan Yapı Fuarı İstanbul 2010’un 110 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Fuarın açılışında konuşan T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Faruk Karabel, Yapı İstanbul Fuarı’nın sadece Türkiye’nin değil coğrafyasının en büyük organizasyonu olduğuna dikkat çekti. Ekonomik krizin aşılmasında ‘Yapı Fuarları’nın etkinliğinin çok iyi bilindiğini söyleyen Karabel,  yeni yapı teknolojilerinin sektöre ekonomik biçimde ulaşmasında taşıdığı öneme de vurgu yaptı. 

Daha sonra söz alan İMSAD Başkanı Orhan Turan da kendine büyük hedefler koyan Türkiye’nin ancak rekabetçi sektörlerle bunları gerçekleştirebileceğini ifade ederek, inşaat sektörünün de bunların başında geldiğini belirtti. Türkiye’nin 1940’lı yıllara kadar çivi bile üretemeyen bir ülkeyken önemli bir uluslararası oyuncu haline geldiğine vurgu yapan Turan, artık ihracat yapmanın ötesinde firma satın almalarla diğer coğrafyalarda da var olmayı hedefleyen bir vizyon geliştirmenin gerekliliğine dikkat çekti. Yapı sektörünün ihracatta her zaman başı çektiğine işaret eden Turan, ancak lobi yapmak konusundaki eksiklikler üzerinde durdu ve bu anlamda daha aktif olmak gerektiğini söyledi. Orhan Turan, sözlerini “Dünyanın da en büyük fuarlarını düzenleyeceğimize inanıyorum” diyerek noktaladı.

YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol ise, 1978 yılında başlayan ‘fuar’ macerasının geldiği noktayı görmek için fuar alanını gezmenin yeterli olacağını belirtti. Hasol, yapı sektörünün uluslararası arenada geldiği noktaya değindi ve “Mimarlarımız ve mühendislerimiz de desteklenmiş olsaydı, şimdi çok daha iyi noktalarda olabilirdik” dedi. Zamanın gerekliliklerinin hızla değiştiğini hatırlatan Hasol, mimarlık ve ekoloji vurgusu yaparak kamu ve dolayısıyla TOKİ yapılarında da daha fazla mimarlık görmeyi arzuladıklarını anlattı.



Altın Çekül ‘Yapı Ürün Ödülü 2010’ ödül töreni de gerçekleştirildi

Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010”u kazanan tasarımlar, 33. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’un açılışında ödüllendirildi. Seçici kurulu Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı), Erdal Özyurt (Mimar, Norm Mimarlık), Prof. Dr. Hasan Şener (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Prof. Dr. Leyla Tanaçan (Mimar,  İstanbul Teknik Üniversitesi)’dan oluşan ödülde, bu yıl 36 ürün değerlendirmeye alınmıştı. 

Haluk Bayraktar (sağda) Doğan Hasol'dan ödülü alırken

Haluk Bayraktar (üstte sağda) Doğan Hasol'dan ödül alırken

Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010”u, “Matrix Takım Klozet” ürünüyle Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA alırken, Valfsel Armatür Sanayi A.Ş. de E.C.A. PRIMEMIX ürünüyle Altın Çekül Teşvik Ödülü’nü almıştı. Ödülleri, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA adına VitrA Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Valfsel Armatür Sanayi A.Ş. adına ise E.C.A. Valfsel Fabrika Müdürü Hüseyin Orhan aldılar.

Hüseyin Orhan (solda) Doğan Hasol'dan ödülü alırken
Hüseyin Orhan (üstte solda) Doğan Hasol'dan ödül alırken

Yapı Fuarı İstanbul 2010’da nelere olacak?

Yapı Fuarı İstanbul İş Geliştirme Platformu

Fuar olgusunun yanı sıra yurt içi ve yurt dışı tanıtım ve alım heyeti programları ile Yapı Fuarı İstanbul, Türk yapı sektörüne her yıl yeni fırsatlar, yeni işbirlikleri ve ticari anlaşmaların yolunu açıyor. Yapı Fuarı İstanbul 2010 İş Geliştirme Platformu çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler:

STOP4Business Projesi- Yapı Sektörü Teknolojik ve Ticari İşbirliği İkili İş Görüşmeleri

Yapı Fuarı İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenecek olan “Stop4Business” projesi Yapı-Endüstri Merkezi ve ABİGEM Doğu Marmara işbirliği ile ilk kez Türkiye’ye gerçekleştiriliyor.   Avrupa Birliği’nin (AB) desteklediği Proje, bölgenin en büyük yapı buluşmasının sinerjisi ile, Türk yapı sektörü firmalarına uluslararası alanda teknolojik ve ticari işbirliği fırsatları sunacak.

Stop4Business, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, dünya çapında takip edilen etkinlikler arasından seçilen ve bu etkinlikler kapsamında yürütülen bir iş geliştirme projesidir.

Proje bu yıl dünya çapında takip edilen uluslararası 3 fuar ve 1 konferansta gerçekleştirilecektir. Proje kapsamına alınan etkinliklerden biri olan 33. Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2010, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan bu proje kapsamında B2Fair etkinliği ile, uluslararası ikili iş görüşmelerine ev sahipliği yapacaktır. 

Yapı Fuarı İş Geliştirme Platformu kapsamındaki “Stop4Business” B2Fair ikili iş görüşmeleri, 14 ülke; Almanya, İtalya, Slovakya, Slovenya, Belçika, Danimarka, İspanya, İsveç, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Avusturya ve Türkiye’den uluslararası alanda teknoloji ve ticari işbirliği talebinde bulunan ülkelerdeki firmaların nitelik ve taleplerine göre projenin özel eşleştirme sistemi sayesinde gerçekleştiriliyor. 

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) İşbirliği Alım Heyetleri Programı

Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul İş Geliştirme Platformu kapsamında, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Alım Heyeti Programı ile, 26 yabancı ülkenin inşaat yatırımlarından sorumlu alım heyetinin Fuar’a katılımı ile sağlanacak. Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Beyaz Rusya, Cezayir, Fas, Güney Kore, Hindistan, Irak, İngiltere, Kanada, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Malezya, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Singapur, Sudan, Suriye, Umman, Ürdün, Yunanistan’dan katılacak alım heyetleri daha önceki yıllarda olduğu gibi, Türk Yapı Sektörü’nün uluslararası alandaki faaliyetlerine olumlu katkılar sağlayacak.

Türkiye Genelinde “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı”

Ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbirleri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup, takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla Yapı Fuarı İstanbul 2010’da geçen yıllarda olduğu gibi “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” gerçekleştiriliyor. Türkiye genelinden Mimarlar Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Mühendisler Odası, İs Adamları Birlikleri başkan ve alım heyetlerinden oluşan meslek komiteleri Yapı-Endüstri Merkezi’nin organizasyonu ile Yapı Fuarı İstanbul 2010’un davetlisi olarak katılım sağlayacaklar. 

Avrasya Yapı Forumu

Yapı Fuarı İstanbul 2009’da ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören, DEİK/ Türk – Avrasya İş Konseyleri işbirliği ile gerçekleştirilecek “2. Avrasya Yapı Forumu”unda katılımcı ülke devlet yetkilileri, yapı ve müteahhitlik alanında işbirliği fırsatlarını ve projelerini Türk yapı sektörü profesyonelleri ile paylaşacaklar.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-fuari-istanbul-2010-kapilarini-acti_79211.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!