Validebağ Korusu'nda Köpük Endişesi
Validebağ için Yürüdüler!
Mimarlardan Ortak Validebağ Açıklaması!
Validebağ için Yürüdüler
Validebağ'da Çadırlar Kaldırıldı
Validebağ Sakinleri Mahkemenin...
Topbaş'tan Validebağ Açıklaması
İşte Validebağ'da İnşaa Edilmesi...
“Validebağ'da Uzlaşma Yok”
"İnşaat Gerçekten Durduğu...
İşte Validebağ'ın 200 Yıllık Tarihi
"Mesele Mescit Değil, Yapılaşma...
Validebağ'da Gece Nöbeti
Validebağ'da Araçlar Çekiliyor
Validebağ'da Arabalarla Barikat...
Validebağ'da Soğuk Havaya...
"Arsamı Bağışlayayım Cami Yapsınlar"
'Burası Validebağ... İnsafınız Kurusun'
Validebağ Korusu'nun Çevresinde...
Validebağ'da Yargı Kararına...
'İşin Çevrecilikle, Validebağ...
Validebağ'da Mahkeme Kararı Coşkusu
Validebağ Korusu'nda Şafak...
Validebağ Korusu'nda Gece...
Validebağ Korusu'nda Ağaç Dikme Eylemi
Validebağ Korusu'ndaki Talan...
Validebağ Korusu İBB'ye Tahsis Edildi!
Validebağ Korusu'ndaki Otopark...
Validebağ’a Otopark için Dozer Girdi
Validebağ Korusu Yapılaşmaya...
Validebağ Korusu'na "Park"...
Validebağ Korusu için 80 Bin İmza Toplandı
Validebağ Korusu'nun yapılaşmaya açılmasını engellemek için 80 bin imza toplandı. Toplanan imzalar, Marmara Üniversitesi, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi.
Validebağ Korusu'nun yapılaşmaya açılmasını engellemek için mücadele veren Validebağ Gönüllüleri grubu, koru içerinde basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinleri ve Validebağ korusu içinde bulunan huzurevi sakinlerinin de katıldığı açıklamayı avukat Mustafa Uğur Akman okudu. DHA'nın haberine göre, korunun, 116 kuş türü, İstanbul'daki kuş türlerinin üçte birini ve Türkiye 'deki türlerin dörtte birini bünyesinde barındırdığını ifade eden Akman, "Kuşlar göç yolu üzerinde burada konaklamaktadır. Korumuz aynı zamanda insanların afet sonrasında toplanma alanıdır" diye konuştu.
Koruma değil kullanma amaçlı girişimler sit dokusunu bozar Validebağ Korusu'nun Anadolu Yakası'nın ikinci büyük yeşil alanı olduğunu belirten Akman, "İstanbul'un ciğerlerinden biri olan bu güzel tabiat parçasında, ihtirasları bir türlü tatmin olmayan rant peşinde koşanlarında korumaya değil kullanmaya yönelik plan ve girişimleri bulunmaktadır. İyi niyetli görünen fakat koruma değil kullanma amaçlı girişimlerle buranın tarihi ve sit dokusunu bozacaktır" ifadelerini kullandı. İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına göre 1. derece doğal sit alanı ilan edilen Valibebağ Korusu'nda yaşları 15 ile 400 yıl arasında değişen 7 binden fazla ağaç bulunuyor. Ben belki görmem ama… 25 yıldır Validebağ Mustafa Necatibey Öğretmenler Huzurevinde kalan 90 yaşındaki Efser Surbarlas korunun korunmasına ilişkin "İnşallah sizler başarır, bu güzel alanın bizlere bağışlanmasını başarırsınız" şeklinde konuştu. Eyleme tekerlekli sandalyesinde gelen Surbarlas, "Ben belki görmeyeceğim ama böyle olmasını diliyorum" dedi. Mahalle sakini Perihan Kazdal ise Validebağ çevresinde yıllar içinde yaşanan değişiklikleri anlatarak "Bekçilerimizin düdük sesini, boza satanların sesini, tramvayı özlüyorum" dedi. 80 bin imza toplandı 354 bin metrekarelik alanı kapsayan Validebağ korusunun yapılaşmaya açılmasını engellemek için 80 bin imza topladı. Toplanan imzalar, belediyenin yeni kampüsü için tahsis izni verdiği Marmara Üniversitesi'ne, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. |