Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Uzmanlara Göre Konut Fiyatları Artmaya Devam Edecek

Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları temmuzda yüzde 7.33, yıllık ise yüzde 94.66 arttı. Uzmanlar, fiyatların enflasyonla orantılı olarak artacağını belirtti.

yapi.com.tr
Uzmanlara Göre Konut Fiyatları Artmaya Devam Edecek (Fotoğraf: AA)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayı Konut Fiyat Endeksi’ni yayımladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut fiyatları temmuzda aylık yüzde 7.33, yıllık yüzde 94.66 arttı.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre; fiyat artışlarını yorumlayan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, düşen talebe rağmen yaşanan bu artışların tamamen enflasyon kaynaklı olduğunu söyledi. ‘Balon fiyat’ söylemlerinin gerçekliğini yitirdiğini de belirten Akdoğan, “Fiyatlar enflasyon ve artan maliyetlerle doğru orantılı olarak artması gerektiği kadar artıyor.” dedi.

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan ise “Son 2 yıldır dolar bazında yüzde 100’e varan artışlar vardı. Şu an o artış durdu. Dolar bazında geriliyor ama TL olarak bir gerileme yok.” dedi.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise piyasada ciddi pazarlıklar döndüğünü ve eski evlerin fiyatlarında bir gevşeme gördüklerini belirtti.

Kiralara da yansıyacak
Satış fiyatlarındaki bu artışın kiralara da yansıyacağını söyleyen Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz ise “Konut almak hayal bile değil artık. Şimdi kiralamak da hayal olmaya başladı. Acilen inşaat maliyetini düşürecek önlemler alınmalı.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uzmanlara-gore-konut-fiyatlari-artmaya-devam-edecek_199535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!