'Üç Ayda Bir Baca Temizliği Yapılsın'
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mehmet Özsakarya, vatandaşları, kış aylarında yaşanan soba ve şofben zehirlenmeleri konusunda uyardı. Yanlış kullanım ve ihmalin can aldığını belirten Özsakarya, ""Renksiz, kokusuz, tatsız bir gaz olan karbonmonoksitten kaynaklanan zehirlenmeler, uykudayken hiç fark edilmez. Bu konuda bilinçli olmak
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mehmet Özsakarya, vatandaşları, kış aylarında yaşanan soba ve şofben zehirlenmeleri konusunda uyardı. Yanlış kullanım ve ihmalin can aldığını belirten Özsakarya, ""Renksiz, kokusuz, tatsız bir gaz olan karbonmonoksitten kaynaklanan zehirlenmeler, uykudayken hiç fark edilmez. Bu konuda bilinçli olmak lazım" dedi. Havalandırın Temizliği ve bakımı yapılmayan bacaların, zehirlenme ve yangınlara neden olduğunu hatırlatan Özsakarya, katı yakıt kullanılıyorsa en az 2 ayda bir, sıvı veya gaz yakıt kullanılıyorsa, en az üç ayda bir bacanın temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Baca çekişinin azalmasıyla zehirlenme riskinin arttığına dikkat çeken Özsakarya, şofben konusunda da uyarılarda bulundu. Özsakarya, "Şofben, mümkünse banyoya değil, balkona veya bahçeye takılmalı. Baca bağlantısı olmadan asla çalıştırılmamalı. Yeterince havalandırma yapılmalı ve makine, yetkili servis tarafından monte edilmeli" diye konuştu. |