Tuz Gölü'nün Altına 640 Milyon...
Aşırı Tuz Gölü Bitirdi!
Tuz Gölü Yok Oluyor!
Kuruyan Göller için İlk Adım Atıldı
'Yedi Renkli Göl' Tek Renk Olmasın!
Tuz Gölü Dünya Mirası Yolunda
Tuz Gölü'nü Liste Koruyacak
Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Işık, Tuz Gölü’nün UNESCO Dünya Doğal Miras Alanları listesine girmesiyle daha iyi korunacağını belirtti.
UNESCO Dünya Doğal Miras Alanları geçici listesine kabul edilen Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin, asıl listeye girmesiyle daha iyi korunacağı ve Tuz Gölü’nün Kapadokya’ya gelen turistlerin uğrak yeri haline geleceği bildirildi.
85 kuş türü yaşıyor Aksaray Üniversitesi Tuz Gölü Su ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki (ASUÇEM) Su, Tuz ve Çevre Araştırmaları Birimi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Işık, Tuz Gölü’nün UNESCO geçici listesine girmesinin, gölün uluslararası boyuta taşımasını sağlayacağını söyledi. Gölün, Türkiye’nin en önemli doğal değerlerinden biri olduğunu belirten Işık, “Tuz Gölü birçok türde canlıya ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede 85 kuş türü barınıyor. Bunların 4’ü endemik, yani sadece bu bölgede yaşayabilen kuş türleri. 129 böcek, 15 memeli ve 38 endemik bitki türü, bu bölgede yaşamını sürdürmektedir” dedi. Nasıl gidilir? Ankara’ya yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki Tuz Gölü’ne aracınızla gidiyorsanız, Ankara’dan Konya Devlet Yolu’nu takip ederek, Şereflikoçhisar ilçesinden sonra gölün kıyısına ulaşabilirsiniz. Karşı kıyıya gitmek için aynı yolun Konya Kavşağı’ndan sağa dönüp Cihanbeyli ilçesi üzerinden göle yakın kasabalara gidebilirsiniz. |