Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkler Amerika'da 1 Milyar Dolarlık Ev Aldı

Türkler finans şehri olması ve gayrimenkul getirisinin en yüksek şehir olmasından dolayı en fazla alımı Teksas'tan yaptı.

yapı.com.tr
Türkler Amerika'da 1 Milyar Dolarlık Ev Aldı

Amerika'da mortgage krizi nedeniyle düşen gayrimenkul fiyatları Türklerin bu ülkedeki gayrimenkul alımlarını hızlandırdı. Özellikle son 4 yıldır Amerika'da gayrimenkul alımlarını artıran Türkler bu ülkeden 1 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yaptı. Geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi Amerika'yı Türkler için cazip kıldı. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre, Amerikalı inşaat ve satış şirketi Lennar'ın Türkiye ve Ortadoğu'da pazarlamasını üstlenen Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Amerika'da 2015 yılında 194 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını bunun 1 milyar dolarlık bölümünün Türkler tarafından alındığını söyledi. Türklerin geçen yıl Amerika'dan 1500 daire aldığını anlatan Uzun, Çin, Güney Amerika ve Rus vatandaşlarının Amerika'dan en fazla alım yapanlar olduğunu belirtti.

En fazla alım Teksas'tan

İnsanların çocuklarını farklı ülkelerde okutma isteğinin Türklerin yurtdışında ev alımlarına yönlendirdiğine kaydeden Murat Uzun, bunun dışında yurtdışında getirisi yüksek gayrimenkul nasıl alabiliriz düşüncesinin yurtdışında Türklerin gayrimenkul alımlarını hızlandırdığını söyledi.

18 eyalet 60'tan fazla şehirde gayrimenkul geliştiren Lennar International, portföyünde 1+1'de penthaus ve villalara kadar farklı farklı ürünlerle her türlü kitleye hitap edebilen bir şirket olduğunu aktaran Uzun, şirketin Amerika'da ev almak isteyenlere uçak giderlerinden konaklama, yeme içe bedellerine kadar tüm masrafları karşıladığını söyledi.

Türklerin finans şehri olması ve gayrimenkul getirisinin en yüksek şehir olmasından dolayı en fazla alımı Teksas'tan yaptığını aktaran Uzun, tatil amaçlı düşünenlerin ise daha çok Miami, Florida ve Orlando'dan gayrimenkul aldığını belirtti.

Aylık kira getirisi 18 bin doları bulabiliyor

ABD'de mortgage krizinden sonra gayrimenkul fiyatlarının düşmesinin Türklerin bu ülkeden gayrimenkul edinmeye yönelik ilgisini artırdığını belirten Coldwellbanker Gayrimenkul Danışmanı Ayşe Fügen Arda, kullanım amaçlı ya da yüksek kira getirisini hesaba katarak yatırım için ev alanların bulunduğunu söyledi. "Yurtdışında özellikle Amerika ve Kanada'da çocukları okumaya giden aileler kira yerine ev almayı tercih eder oldular" diyen Arda, ayrıca, bu ülkeden vatandaşlık hakkı elde etmek için gayrimenkul alanlar da olduğunu ifade etti. Türkiye'den yatırımcıların, 500 bin dolar ile 1 milyon dolar aralığında gayrimenkul alımı yaptığını söyleyen Arda, ABD'de gayrimenkulün kira gelirinin yatırım yapılan bölgeye göre aylık 18 bin liraya kadar çıkabilmesinin de yatırım amaçlı ev alanların sayısın da hatırı sayılı miktarda artış yaşattığını ifade etti.

ABD'de kurulduktan sonra Türkiye'ye giriş yapan gayrimenkul danışmanlık firması 1A Plus'un kurucusu Ebubekir Sevimli, bir gayrimenkulün geri dönüş süresinin Türkiye'de 20-25 yıl, Amerika'da ise 8-10 yıl arasında olduğunu söyledi.

500 bin $'lık ev alan vatandaşlık hakkı kazanıyor

Lennar'ın projelerinde fiyatların 150 bin dolardan başlayıp yukarı doğru çıktığını söyleyen Murat Uzun, 500 bin dolarlık ev alanların ise aileleriyle birlikte Amerikan vatandaşlığı için başvuru yapma hakkını elde ettiğini kaydetti. Uzun, Miami’de 150 metrekarelik bir evin 150 bin dolara alınabileceğini, böyle bir evden yıllık 60 bin dolar kira getirisi alınabildiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkler-amerikada-1-milyar-dolarlik-ev-aldi-_143981.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!