Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin İlk Güneş Parkı Solitem'den

Güneş enerjisinden soğutma sistemlerinin üreticisi Solitem, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek amacı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Mimarlar Odası ve Öger Group işbirliği ile 4 Haziran’da Antalya AKM Perge Salonu’nda “Güneş Soğutuyor & Isıtıyor Sempozyumu” düzenledi. Sempozyumda ayrıca dünyada bir ilk olan

yapi.com.tr
Türkiye'nin İlk Güneş Parkı Solitem'den

üneş enerjisinden soğutma sistemlerinin sahibi Solitem, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Mimarlar Odası ve Öger Group işbirliği ile düzenlenen 'Güneş Soğutuyor&Isıtıyor Sempozyumu', 4 Haziran Cumartesi günü Antalya’da gerçekleştirildi. Güneşin soğutma ve ısıtma alanında kullanımının ele alındığı sempozyumda güneş enerjisinin avantajları üzerinde duruldu. Solitem CEO’su Ahmet Lokurlu’nun 'Güneş Parkı' projesinin detayları da sempozyumda ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı. Tasarımı tamamlanan ve 6 hektarlık bir alana yapılacak 2 milyon euroluk bir yatırım olan 'Güneş Park' projesi için AB ve çeşitli fonlarla destek görüşmeleri sürüyor. İçinde show roomlar, cafeler ve konferans salonunun bulunacağı projenin tüm elektrik ve soğutma ihtiyacı, yapının üzerine kurulan güneş panelleri ve kolektörler aracılığı ile karşılanacak.

Antalya Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği sempozyumda, Yüksek Mühendis Vural Öğer, 'Yenilenebilir Enerjinin Turizm Sektöründeki Yeri' konulu konuşması ile katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Yüksek Mühendis Ahmet Lokurlu ise 'Güneşle Soğutma ve Isıtma Sistemleri' alanında bilgi aktarımında bulunurken, TEB 'Yenilenebilir Enerji Projelerinin Finansmanı', TURSEFF ise 'Sürdürülebilir Enerji Projelerinin Finansmanı' konularında sunumlar gerçekleştirdi. 

Solitem CEO’su Dr. Yüksek Mühendis Ahmet Lokurlu, “Güneş, dünyadaki pek çok ülkeyi kendisinden yararlanmaya davet ediyor. Bunlardan biri de Türkiye. Ülkemiz güneş enerjisi açısından oldukça zengin bir coğrafyaya sahip. Bu şanslı konumu değerlendirmek, enerjiyi hayata dönüştürmek için hizmete sunulacak Türkiye’nin ilk ‘Güneş Parkı Projesi’, enerjide kendi kaynaklarını kullanan bir Türkiye’nin varlığını da güçlendirecektir. Biz de bu nedenle ‘Güneş Soğutuyor & Isıtıyor Sempozyumu’nu gerçekleştirmenin anlamlı olacağını düşündük. Sempozyumda, özellikle güneş enerjisinin zenginliği ve ülkeleri nasıl zenginleştireceği, birçok enerji kaynağına en iyi alternatif olduğu konuları üzerinde duruldu. Bu sempozyum ve ‘Güneş Parkı Projesi’, Türkiye’nin de enerji politikaları oluşturmasında yüzünü güneşe çevirmesini amaçlıyor” açıklamasında bulundu.  Lokurlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Güneşin en büyük etken olduğu şey soğutma ihtiyacının yoğun bir şekilde artması. Bunun için inanılmaz oranda elektrik kullanılıyor. Oysa Solitem’in geliştirdiği ve dünyanın birçok yerine kurduğu güneşle soğutma sistemleri sayesinde hem elektrik faturaları sıfırlanıyor; hem de bu sistemlerin çevreye olan olumsuz etkileri de ortadan kaldırıyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-gunes-parki-solitemden_87843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!