Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Türkiye'nin Dört Bir Yanında 3 Milyon Konutumuzu Dönüştürdük”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Kentsel Dönüşüm Sempozyumu"ndaki konuşmasında, "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. Bugün 81 ilimizde dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

yapi.com.tr/AA
“Türkiye'nin Dört Bir Yanında 3 Milyon Konutumuzu Dönüştürdük”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davutpaşa Kampüsünde düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, sürdürülebilirlik konusunun önemine dikkati çekti.

Şehirlerin, kuruldukları günden bu yana mevcut dönemin ihtiyaçlarına göre dönüştüğünü ve dönüşmeye devam edeceğini ifade eden Kurum, savaş, çatışma, deprem, afet ve teknolojik gelişmelerin bu dönüşümü tetikleyen en büyük faktörler olduğunu aktardı.

Şehirler için en sarsıcı olanın sanayileşme süreci ve sonrasında yaşanan tahribat olduğunu dile getiren Kurum, konuşmasına şöyle devam etti: "Çünkü küresel düzeyde yaşanan değişim, hayatı değiştirmekle kalmamış mekansal dönüşümü de beraberinde getirmiştir. Kötü planlama, çarpık yapılaşma, sanayi alanlarının genişlemesi gibi etkenler, şehirlerde sağlıksız yapı sayısının artmasıyla neticelenmiştir. Belki o günün şartlarında iyi bir planlamacı, şehri, şehrin büyüme ölçüsü oranında planlasaymış biz belki bugün bu dönüşümde başka şeyleri konuşacaktık. Özellikle deprem riski taşıyan coğrafyalarda yer alan şehirler için bu durum maalesef yitirilen canlarla telafi edilemez yaraların açılmasına neden olmuştur. Bu anlamda kentsel dönüşüm, şehirlerin ve şehrin sakinlerinin hayatlarının güven altına alınması, şehrin ömrünün uzatılması adına büyük bir önem arz ediyor."

1999 Büyük Marmara ve 2011 Van depremlerinde yaşanan kayıpların, kentsel dönüşümün çok daha hayati önem kazandığını gösterdiğini belirten Kurum, "Üstelik iklim değişikliğinin yol açtığı sel ve yangın gibi afetler de kentsel dönüşümü hızlandırmamız gerektiğini tekrar gözler önüne serdi. Bu anlamda özellikle son 20 yılda dönüştürdüğümüz riskli yapılar ve alanlar, ürettiğimiz sosyal konutlar ve etkin bir şekilde yürüttüğümüz yapı denetim sistemiyle ülkemizde güvenli yaşam alanları sağlamak için epeyce bir yol kat ettik. Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. Bugün 81 ilimizde dönüşüm çalışmalarımızı canla başla sürdürmeye devam ediyoruz. Şu an halihazırda sahada 250 bin konutun dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İlan ettiğimiz sosyal konut kampanyamızla da ülkemize 2028 yılına kadar 500 bin sağlam ve güvenli sosyal konutumuzu kazandıracağız." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-dort-bir-yaninda-3-milyon-konutumuzu-donusturduk_193220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!