Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye'den 'UNESCO Ülkelerine Küresel Sıfır Atık Beyanı'na Destek' Çağrısı

Türkiye, Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) üyesi ülkelere, Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı destekleme çağrısında bulundu.

yapi.com.tr/AA
Türkiye'den 'UNESCO Ülkelerine Küresel Sıfır Atık Beyanı'na Destek' Çağrısı

UNESCO'nun 215. Yürütme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Türkiye'nin UNESCO Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet eğitim, çevre, yapay zeka ve iklim değişikliğine dair küresel gelişmeleri değerlendirdi.

Büyükelçi Aybet, nisanda gerçekleşen bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı'ndan bu yana dünyanın daha iyi bir yere gitmediğini belirterek "Küresel ekonomik kriz, tedarik zincirindeki sorunlar, gıda ve enerji sıkıntıları, devam eden çatışmalar hayatımızı etkilemekte, çabalarımıza gölge düşürmektedir." dedi.

İklim değişikliği, gıda güvenliği ve temiz suya erişim gibi konuların da dünyanın uğraştığı sorunlar arasında yer aldığını vurgulayan Aybet, "Sıfır Atık" projesinin bu sorunlara çözüm üretme kapsamında özel ilgi hak ettiğini dile getirdi.

Hedef 2035'te yüzde 60 atık geri dönüşümü
Aybet, proje kapsamında Türkiye'nin 2035'te küresel atık geri dönüşüm oranını yüzde 60'a yükseltmeyi hedeflediğini hatırlatarak "BM Genel Kurulu marjında sayın Emine Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzaladı." dedi.

Kısa sürede üst düzey 20 ismin daha bu beyanı imzaladığı bilgisini veren Aybet, "Tüm UNESCO üyesi ülkelere, diğer ülkelere katılarak bu ideali destekleme çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeden-unesco-ulkelerine-kuresel-sifir-atik-beyanina-destek-cagrisi_192804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!