Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TRT’ye On İki Kat İnşaat Yetkisi

TRT’ye tahsis edilen Çekmeköy Kışlası arazisinin imar planlarının iptal için açılan davada bilirkişi incelemesi yapıldı. Avukat İsa Öztürk, “İmara açılan alanda TRT 12 kata kadar yükseklikte bina yapabilir.” dedi.

yapi.com.tr
TRT’ye On İki Kat İnşaat Yetkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ülkü Sakalar ve Hatice Ülkü Özer’in Çekmeköy Kışlası’nın TRT’ye tahsis edilen arazisinin imar planına karşı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 9 Ağustos 2021’de açtıkları dava da bilirkişi heyeti inceleme yaptı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; CHP’li Sakalar ve Özer, açtıkları davayla TRT’ye tahsis edilen ve TRT’nin Çekmeköy Film Platolarına kurduğu alanın imar planları için yürütmeyi durdurma ve iptal karar verilmesini talep etmiş, imar planlarının şehircilik ilkeleri ile kamu yararına aykırı olduğu belirtmişti. Çekmeköy Kışlası arazisi için düzenlenen imar planları 493 bin metrekarelik bir alan için yapılmış ve bu alanın 326 bin metrekarelik kısmı ise TRT’ye tahsis edilmişti. Açılan davaya ilişkin TRT’ye tahsis edilen ormanlık kışla arazisinde bilirkişi heyeti inceleme yaptı. Bilirkişi incelemesine basının katılmasına izin verilmedi.

Davayı açan CHP’li Sakalar ile Özer’in avukatı İsa Öztürk TRT’ye tahsis edilen araziye ve bilirkişi incelemesine dair açıklama yaptı. Öztürk, “493 bin metrekarelik, önceden askeri alan olan bir bölge TRT’ye tahsis edilmişti ve film platosu yapılacağı belirtilmişti. Keşif mahallini gezdik, halihazırda bazı plato yapıları var. Plana baktığımız zaman yaklaşık 250 bin metrekarelik alan inşaat alanı olarak belirlenmiş. Plana göre imara açılan alanda TRT 12 kata kadar yükseklikte bina yapabilir. Biz bölgeyi korumak için dava açtık. Bilirkişi incelemesini yaptı ve rapor hazırlayacak. Rapor lehimize olmazsa itiraz edeceğiz. Söz konusu arazi ormanlık ve yeşil alan. Yer yer boş bölgeler var ve şimdilik oralarda plato kurulmuş.” dedi.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ise “TRT’ye verilebilecek birçok alan var ve biz buranın TRT’ye verilmesini kabul etmiyoruz. Kuzey Ormanları’nın başlangıcı olan, kentin akciğerleri olan Çekmeköy ormanlarının yapılaşmaya açılmaması için mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/trtye-on-iki-kat-insaat-yetkisi_191374.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!