Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tren Hatlarında, Kaza ‘Geliyorum’ Diyor

Yaklaşık bir ay önce Amasya-Samsun seferlerinin yapıldığı tren yolunun istinat duvarında göçük oluştu. Ancak halen onarım yapılmadı.

yapi.com.tr
Tren Hatlarında, Kaza ‘Geliyorum’ Diyor

Türkiye, son yıllarda art arda yaşanan ölümlü tren kazalarını, ihmal iddialarını, soruşturmaları konuşuyor. Kazaya neden olabilecek ihmal iddialarının son örneği Amasya Şamlar Mahallesi’nde yaşandı. Şiddetli yağmur nedeniyle Amasya-Samsun seferlerinin yapıldığı tren yolunun istinat duvarında göçük meydana geldi.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; söz konusu olayın üzerinden yaklaşık bir ay geçmiş olmasına karşın yıkılan duvar hâlâ onarılmadı. Yetkililerin bir çalışma yürütmediğini söyleyen bölge sakinleri tepkili.

‘Seferler durmadı’
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, “Burası yaklaşık 25 gündür bu şekilde. Ve bu bölgeden günde üç kez tren geçiyor. TCDD yetkilileri mahalle muhtarına konuyla ilgilendiklerini ve bir sorun yaşanmayacağını söyledi ancak aradan günler geçmesine karşın henüz bir adım atılmadı.” dedi.

Bölge sakinlerinden Sıtkı Karadağ da önlemsizliklere tepki gösterdi. Yetkililerin yaşanabilecek felaketlerin önüne geçmesi için bir an önce çalışma yapması gerektiğini ifade eden Karadağ, “İstinat duvarı çöktü. Dökülen molozları belediye topladı ancak duvar henüz onarılmadı. Buradan her gün tren geçiyor ve seferler durdurulmadı. Bu durum çok tehlikeli.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tren-hatlarinda-kaza-geliyorum-diyor_198461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!