Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Trabzon'da Kentsel Dönüşüm İçin Düğmeye Basıldı

Trabzon’un Zağnos Vadisi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Zağnos’un Pazarkapı tarafından uygulanan kentsel dönüşümde binalar yıkıldı, yerine kaymakamlık ve belediye binası yapıldı.

yapi.com.tr
Trabzon'da Kentsel Dönüşüm İçin Düğmeye Basıldı

Trabzon’da kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Zağnos Vadisi'nde başlayan çalışmalar kapsamında birçok kaymakamlık ve belediye binası yapıldı. İşte Güne Bakış Gazetesi'nden Aydın Gelleci'nin haberi...

Kentsel dönüşüm, Türkiye’nin her tarafındaki kent ve köylerdeki ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma riski taşıyan binaların devletin sağladığı yapım kredisi, kira yardımı, belediye harç-vergi avantajlarını da kullanarak yeniden yapılmasını öngörmektedir.

Kısaca kentsel dönüşümle kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanmaktadır.

Kentsel dönüşüm riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması yanında, yerleşim yerlerinin kongre ve kültür merkezleri, park ve eğlence alanları gibi modern ihtiyaçlarının karşılanmasını da içermektedir.

Trabzon’da kentsel dönüşüm Zağnos Vadisi ile başladı. Çok da güzel oldu. Ama sonrasında devam eden uygulamalar biraz garibimize gitti. Zağnos’un Pazarkapı tarafından uygulanan kentsel dönüşümde binalar yıkıldı, yerine devasa şekilde Ortahisar Kaymakamlık ve Belediye binaları yapıldı.

Tabakhane yıkıldı, kentsel dönüşüm uygulama alanında öğretmenevi ve ortaokul binaları yapılıyor.

Yöresel mimari ve yatay yapılaşmadan uzak…
Kentsel dönüşümlerle Tabakhane ve Zağnos vadileri şehrin âdeta akciğerleri olmaya adaydı. Hava kirliliği, oluşacak sirkülasyonla bertaraf edilebilirdi. Ancak yapılan binalarla buna darbe vuruldu.

Kentsel dönüşümde anlayış mı değişti? Bina yıkıp yerine daha büyük bina yapmak da neyin nesi?

Trabzon Üniversitesi kuruldu. KTÜ’den ayrılan bazı bölümler Trabzon Üniversitesinin uhdesine geçirildi. Önce ucube denilecek bir tabela takıldı ardından rektörü atandı. KTÜ’nün Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Aşıkkutlu rektör olarak atandı. Ancak Trabzon Üniversitesi yeni kurulmasına rağmen kendini ispat edecek çalışmalara imza atması beklenirken kapalı bir kutuya dönüştü. Öyle ki randevu taleplerine bile geri dönüş yapma zahmeti gösterilmiyor. Trabzon Üniversitesi gizlenmemeli, kendini göstermeli. Yeni üniversite olduğunu ortaya koymalı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/trabzonda-kentsel-donusum-icin-dugmeye-basildi_168958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!