Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Lüks Konut Üretimini Aksatmıyor

Depremzedelere kaç konutun teslim edildiğinin bilinmediğini ancak TOKİ’nin lüks ve yüksek fiyatlı konut yapımına devam ettiğini söyleyen Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TOKİ’ye “Lüks konutu bırak deprem konutlarına bak." diye seslendi.

yapi.com.tr
TOKİ Lüks Konut Üretimini Aksatmıyor

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 6 Şubat depremlerinin ardından yıkılan evlerin yerine yenilerinin yapılma sürecinin belirsizlik içinde olduğunu, buna karşı Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bazı bölgelerde lüks ve yüksek fiyatlı konutlar inşa ettiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi.

ANKA’da yer alan habere göre; Şevkin, "İktidar mensuplarının her yaptığı açıklama birbiriyle çelişiyor. Açıklamalar havada kalıyor. Şu ana kadar depremzedelere kaç konutun teslim edildiği bilinmiyor ancak TOKİ lüks ve yüksek fiyatlı konut yapımına hızla devam ediyor. Yıl sonuna kadar depremzedeye kaç konut teslim edilecek bilinmiyor. TOKİ'ye sesleniyoruz, lüks konutu bırak deprem konutlarına bak." dedi.

Şevkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaptığı açıklamada 350 bini 1 yılda teslim edilecek şekilde, toplam 650 bin yeni konut yapacaklarını belirttiğini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı son açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımıyla çeliştiğini ifade etti.

"TOKİ konutları hala hak sahiplerine teslim edilmemiş durumda"
Adana'da yapımı devam eden TOKİ inşaatlarına giderek incelemelerde bulunan Şevkin, şunları söyledi:

"6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 650 bin konutun yapılacağını, bir yıl içerisinde de 350 bin konutun teslim edileceğini söylemişti. Depremin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. 1 ay önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, 76 bin konutun teslim edildiğini söyledi. Baktığımız zaman sadece söylenenin, taahhüt edilenin yüzde 11'i kadarı gerçekleşmiş bir konuttan bahsediyoruz. Adana’da yaptığımız incelemelerde de gördük ki; TOKİ konutları hala hak sahiplerine teslim edilmemiş durumda. Depremin üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala konteynerlerde konaklıyor olması gerçekten bu ülkede depreme hala hazırlıklı olmadığımızın göstergesi.

"TOKİ'nin yapması gereken deprem konutlarına hız verip tamamlanmasını sağlamak"
TOKİ'nin bir an önce depremzedelerin konutlarını tamamlaması çağrısında bulunan Şevkin, "TOKİ, tüm hızıyla Adana’nın göl manzaralı bölgesinde lüks konut yapımına devam ediyor. Oysa deprem konutları bitirilmemişken, konteynerkentlerde insanlar yaşamını idame ettirmeye çalışırken TOKİ'nin yapması gereken deprem konutlarına hız verip tamamlanmasını sağlamak ve mağduriyeti gidermek olmalıdır." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-luks-konut-uretimini-aksatmiyor_206335.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!