Dün (29 Ocak Salı) düzenlenen törende konuşan TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C.Müjdat Altay, “2023 hedeflerine ulaşmada sektörümüz önemli bir sorumluluk üstleniyor. 2023’e kadar Türkiye’nin ihracatı dört kat artarken, elektronik sektörü ihracatı yedi kat artarak 45 milyar dolara ulaşacak. Bu büyümenin arkasındaki dinamo ise ar-ge ve inovasyon. Hızla gelişen ve dinamik bir sektörün temsilcileri olarak, bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
Altay, Nihat Ergün’e plaketini sunarken, “Girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasında yer alan bir Türkiye’nin oluşumunda öncü olmak vizyonuna sahip bir lider olmasından dolayı, elektronik ve bilişim sektörü olarak kendisine minnettarız" dedi.
Ar-ge ve inovasyonda başarılı olmak için gereken önemli bileşenlerden birinin eğitimli insan kaynağı olduğu noktasından hareketle, 1965 yılından bu yana yaptığı bilimsel çalışmalar ve yetiştirdiği nitelikli insan kaynağı ile elektronik ve bilişim sektörünün gelişimine yapmış olduğu değerli katkılar için Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu’na da hizmet ödülü vermekten büyük onur duyduklarını belirten Altay, “Sektöre ve yeni nesillere örnek bir insan, bir bilim adamı olan Prof. Dervişoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
TESİD
TESİD, elektronik sanayii kuruluşlarının temsilcileri ve üniversitelerin elektronikle ilgili öğretim üyelerinin girişimi sonucunda 24 kurucu üye tarafından 1989 tarihinde kuruluşunu tamamladı. Halen 80 ayrı sanayi kuruluşuna mensup 160 üyesi bulunan TESİD’e, Türkiye’de elektronik sanayii, bilgi teknolojileri ve bunlarla ilgili hizmet sektöründe ar-ge ve/veya üretim yapan tüm kuruluşlar üye olabiliyor.
|