Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD İZBAN’ın Ray Kirasını 3.5 Kat Artırdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, TCDD'nin İZBAN'ın ray kirasını bir yılda 3.5 kat artırdığını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

yapi.com.tr
TCDD İZBAN’ın Ray Kirasını 3.5 Kat Artırdı (Fotoğraf: AA)

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak işletmesinde olan İZBAN tartışmasına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, TCDD’nin ray kullanım kirasına yaptığı zamma tepki gösterdi.

ANKA’da yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın çağrısıyla bilirlikte tartışma konusu olan İZBAN’daki ortaklığın bitirilmesi konusuna ilişkin ‘kronolojik’ sunum yapıldı.

Sunum esnasında AKP'den İZBAN’da sermaye artışı yapılmamasına eleştiri gelirken eleştiriye yanıt veren Başkan Tugay, TCDD’nin İZBAN’ın borç yükünü artırdığını belirterek şunları söyledi:

“TCDD kendi seferleri için de kullandığı bir hat için… Benim anlamadığım şey şu: Biz bilet fiyatlarını artırmamışız; millete yük olmasın demişiz. Olayı göğüslemeye çalışmışız. Bunun için zarara giren bir kurum var. Bu kurumun yarısı da ortak olarak TCDD. TCDD bu durumda İZBAN’ın borç yükünün artmaması için destek olmalı. Ama ne yapıyor? Rayların kirasını bir senede 3,5 kat artırıyor. 71 milyondan 245 milyon TL'ye çıkıyor. Bunları belediye kendi özel işlerinde değil, halkın taşımacılığında kullanıyor. Bu zararın büyümesini değil küçülmesine yardımcı olması gerekiyordu. Burada bir hata var. Ben vatandaşımızın bunu bilmesini istedim.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcdd-izbanin-ray-kirasini-3-5-kat-artirdi_205139.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!