Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taşyapı Evlerinden Etti Üstüne Para İstedi

Taşyapı 13 Şubat 2019’da 300’ü aşkın hak sahibine gönderdiği ihtarnameyle sözleşmeleri tek taraflı feshetti ve yaptığı masrafların faiziyle birlikte kendisine ödenmesini istedi. Hak sahipleri ise “asıl mağdur biziz” dedi.

yapi.com.tr
Taşyapı Evlerinden Etti Üstüne Para İstedi

Türkiye’deki en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Fikirtepe’deki dönüşüm binlerce mağdur yarattı. Bölgede kentsel dönüşümün başladığı dönemde 100 bin kişi yaşarken 65 bin civarında ev ‘arsa sahibi mağdur oldu.’ 2011’de bölgede başlayan kentsel dönüşüm 65 bin civarında arsa ve ev sahibi mağdur.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre; bölgede inşaatı yarım bırakan firmalar, hiç başlamayanlar ya da teslimi geciken birçok proje var. Kanunda olmasına rağmen çoğu hak sahibi kira yardımı bile alamadı. Fikirtepe’nin en son mağdurları ise dönüşümden borçlu çıkanlar. 2011 yılında Taşyapı 300’ü aşan hak sahibiyle anlaşma sürecini başlattı. Birkaç kişi firma ile anlaşmaya yanaşmazken, hak sahiplerinin büyük bölümü ise 2012 yılında evlerini boşaltıp taşınmak zorunda kaldı.

Boş evler zamanla kötü madde bağımlılarının mekânı haline gelince belediye tarafından yıkıldı. 8 yılda hak sahiplerine bir defaya mahsus 6 kira yardımı yapan firma tek bir çivi bile çakmadı. Taşyapı 13 Şubat 2019’da ise noter yoluyla arsa sahipleri adına temsilciler kuruluna ilettiği ihtarnamelerle sözleşmeleri tek taraflı feshetti. Üstelik ihtarnamede, “Arsa maliklerine sözleşmeler nedeniyle yapılan tüm ödemeler ve masrafların faiziyle birlikte müvekkil şirkete geri ödenmesi, kâr kaybı, cezai şart ve menfi müspet zarar ile diğer tüm zararlara yönelik dava hakkımız saklı tutulur. Bu uğurda yapılacak tüm masrafların arsa maliklerine ait olacağını bildiririz” ifadelerine yer verdi.
 
Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, öncelikle arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinin tek taraflı olarak feshedilemeyen sözleşmeler olduğuna ancak mahkeme kanalıyla fesihedilebileceğine dikkat çekti. Kiraz, “İhtarname ile sözleşme feshi hukuken geçerli değildir. Sözleşmelerde yazılan haklı fesih sebepleri tek taraflı feshi değil mahkemeye gidildiğinde dava açıldığında bu maddeler nedeniyle tazminat vb. yükümlülüğe girmeden fesih hakkını doğurur” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/tasyapi-evlerinden-etti-ustune-para-istedi_173019.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!